Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat marți la Timișoara, au declarat pentru HotNews.ro Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, secretari de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată săptămâna trecută cu infecție cu coronavirus. Avionul efectua o cursă care se întorcea din Italia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul va fi tratat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a precizat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Cei 4 membri ai familiei bărbatului, care au locuit în aceeași casă în perioada în care el a fost izolat la domiciliu, vor fi testați. De asemenea, autoritățile vor încerca să refacă traseul acestuia și să stabilească cu ce persoane a mai intrat în contact, pentru a le testa și izola, dacă va fi necesar.

Bărbatul testat pozitiv cu coronavirus are de 47 de ani, este din Timișoara și a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv pe data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit în același avion cu femeia în vârstă de 38 de ani, în partea dreaptă a acesteia, pe data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din primite de la Direcția de Sănătate Publică din Timiș, bărbatul este asimptomatic și afebril. S-a solicitat transportul lui cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

4 membri ai familiei bărbatului din Timișoara, care au locuit în aceeași casă în perioada în care el a fost izolat la domiciliu, vor fi testați.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii pentru care se vor lua măsuri de autoizolare.

Primul român confirmat cu coronavirus în urmă cu o săptămână, un tânăr din județul Gorj, era doar purtător al virusului și a ieșit negativ la ultimele două teste (nu mai are coronavirus), el urmând să fie externat de la Institutul Matei Balș din București.

Ceilalți doi români infectați cu virusul - o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat în vârstă de 45 de ani din Maramureș - sunt în continuare internați în stare stabilă la Timișoara, respectiv Cluj.