Al cincilea caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat miercuri în România, în județul Timiș, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat cu o zi în urmă cu infecție cu coronavirus.

CoronavirusFoto: Pixnio.com

Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un tânăr de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic și afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat ieri cu infecție cu coronavirus, sunt negative și urmează, conform procedurii, un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Bărbatul diagnosticat ieri cu coronavirus este din Timișoara, este al patrulea caz din România, și a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv pe data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, el a călătorit în același avion cu femeia în vârstă de 38 de ani, în partea dreaptă a acesteia, pe data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.

Primul pacient din România diagnosticat în urmă cu o săptămână cu infecție cu coronavirus, un tânăr din județul Gorj, este deja vindecat și a fost externat de la Institutul Matei Balș din București.

Al doilea și al treilea caz înregistrate în România - o femeie de 38 de ani din Timiș și un bărbat de 45 de ani din Maramureș - sunt în stare bună și sunt tratați la spitale din Timișoara, respectiv Cluj.

35 de persoane sunt în carantină în acest moment pe teritoriul României din cauza suspiciunii că ar fi putut intra în contact cu virusul, iar alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.