Ministrul demis al Transporturilor Răzvan Cuc o amenință pe fosta șefă a Tarom Mădălina Mezei că ar putea formula plângere penală împotriva sa, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Mezei a fost audiată luni la DNA, după ce a acuzat că ministrul Transporturilor i-a cerut reținerea avioanelor la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Razvan CucFoto: Agerpres

Într-un mesaj postat pe Facebook, Răzvan Cuc îi cere Mădălinei Mezei "să renunțe la a mai invoca fie Ministerul Transporturilor, fie societatea Tarom în retorica domniei sale aservită unor interese de campanie".

"Îi pot înțelege doamnei Mezei devotamentul pentru linii politice diferite de cele ale mele, dar o somez să înceteze a mai târî structuri ale statului român în aceste declarații", spune Cuc.

El îi "reamintește" lui Mezei că i-a dat "numeroase șanse să se afirme în calitate de director general al Tarom, însă rezultatele dezastruoase vorbesc de la sine" și susține că "nepotismul, interesele personale și lipsa totală de implicare managerială sunt chestiuni deja de notorietate publică în ceea ce o privește".

"După consultarea cu avocații mei, în lumina dezvăluirilor nereale din spațiul public ale numitei Mezei Madalina, dar și pe baza celor afirmate de catre aceasta în fața organelor judiciare, analizez posibilitatea legala de a formula o plângere penală pentru infracțiunea de ”inducere în eroare a organelor judiciare” prev. de art. 268 Cod penal. Pentru corecta informare a opiniei publice arăt că, în toată cariera mea profesională, niciodată nu am dispus ori cerut vreo măsură de natură a afecta siguranța ori interesele cetățenilor români", mai susține ministrul demis al Transporturilor.

Directoarea demisă a Tarom, Mădălina Mezei, a fost audiată luni la DNA timp de aproximativ patru ore, după ce l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură. La ieșire, ea a spus că a "spus totul autorităților" și că are încredere în justiție. Fostul director TAROM spunea că a fost chemat la DNA în calitate de martor, într-un dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor.

Audierea vine după ce fostul director TAROM a susținut că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii de cenzură, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei. Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă. Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.