Directoarea demisă a Tarom, Mădălina Mezei, a fost audiată luni la DNA timp de aproximativ patru ore, după ce l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură. La ieșire, ea a spus că a "spus totul autorităților" și că are încredere în justiție.

Madalina MezeiFoto: Facebook/ Mezei Madalina

"Eu cred în familie, în carieră și în Tarom. Tarom-ul e a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a crezut că își poate bate joc de cariera și profesia unui om. Planul meu profesional e de a livra o strategie pentru Tarom pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că putem construi împreună așa ceva", a susținut Mezei la plecarea de la DNA.

Legat de acuzațiile aduse lui Cuc privind reținerea avioanelor la sol în ziua moțiunii, ea a afirmat că a spus tot autorităților și că are "încredere în valorile democrației românești".

La intrarea la DNA, Mădălina Mezei se declara "convinsă că adevărul va ieși la iveală". Întrebată dacă i s-a cerut să nu facă declarații, Mezei a spus că nu i-a cerut nimeni acest lucru.

Fostul director TAROM spunea că a fost chemat la DNA în calitate de martor, într-un dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor.

Audierea vine după ce fostul director TAROM a susținut că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii de cenzură, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei. Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă. Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.