Rovana Plumb, cea care a anunțat luni că a stins datoria de 800.000 de lei față de o persoană fizică cu două apartamente, a menționat în declarația de avere două apartamente, însă unul este trecut ca aparținând integral soțului, iar la celălalt are doar o cotă de cinci optimi.

Proprietatile Rovanei PlumbFoto: integritate.eu

Potrivit ultimei declarații de avere, la primul apartament, unul de 50 de metri pătrați, din 1982, Rovana Plumb a spus că are cotă ”0”, titularul fiind Dan Plumb.

La al doilea apartament, de 80 mp, din 2013, Rovana Plumb a trecut o cotă parte de 5/8, restul aparținând fiului ei, Andrei.

Deși proprietățile sunt trecute astfel în declarația de avere, Rovana Plumb a spus în scrisoarea trimisă președintelui comisiei juridice a Parlamentului că ”deține” apartamentele:

”Am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care sunt deja în declarația financiară și aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele.”

  • Înaintea ședinței comisiei juridice a Parlamentului European de luni, Rovana Plumb a transmis o scrisoare acestui for în care anunță că împrumutul de 800.000 de lei a fost achitat cu două apartamente deținute în România, astfel că datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, a spus că autoritățile statului ar trebui să se sesizeze în privința ”stingerii datoriei astronomice a Rovanei Plumb peste noapte”.

”Rovana Plumb chiar crede că poate înșela Parlamentul European cu un simplu act notarial? Cum este posibil să vrei să cumperi o funcție de Comisar European cu două apartamente, care nici măcar nu-ți aparțin în totalitate, într-un weekend? Cine mai poate vinde sau cumpăra două apartamente în numai câteva ore, la prețuri astronomice?”, a scris Turcan pe Facebook.