Părinții Alexandrei Măceșanu au refuzat predarea cărții de identitate a fetei către ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, motivând că solicită să consulte conținutul raportului de expertiză genetică prin care se arată cu o probabilitate de 99,93% că victima arsă în butoi e fiica lor, relatează Mediafax.

AlexandraFoto: Facebook Alexandru Cumpanasu

Potrivit DIICOT, procurorii anticorupție din cadrul Structurii centrale au dispus, prin ordonanță, în cursul zilei de luni, predarea de către familia Alexandrei Măceșanu a cărții de identitate către polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

„Persoanele menționate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Craiova - s-au deplasat la domiciliul părinților victimei minore, au adus la cunoștință acestora ordonanța dispusă în cauză, precum și concluziile raportului de expertiză genetică”, arată DIICOT.

Potrivit procurorilor, familia Măceșanu a refuzat să predea cartea de identitate a Alexandrei, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport.

Astfel, a fost încheiat un proces verbal în care a fost consemnată poziția părinților fetei, iar în urma consultării ofițerilor de poliție judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinților Alexandrei la sediul DIICOT - Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție concluziile documentului.

Potrivit DIICOT, citația a fost emisă, părinții victimei minore luând la cunoștință și semnând în nume personal.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că familia Măceșanu a fost citată la DIICOT în cursul zilei de joi.

DIICOT a anunțat, luni, că raportul final al INML, transmis procurorilor, arată că dinții și oasele identificate în butoiul din casa lui Gheorghe Dincă conțin ADN-ul Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

„În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin”, a transmis DIICOT, luni, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, din raportul de expertiză medico-legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este Alexandra Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Între timp, este așteptat și raportul privind oasele identificate în pădure, despre care Gheorghe Dincă a spus că sunt ale Luizei. Inițial, INML nu a putut identifica un ADN deoarece oasele erau prea calcinate, însă procurorii au cerut refacerea analizelor.