Raportul final de expertiză medico-legală transmis luni DIICOT de către Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” arată că "analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la locuința lui Gheorghe Dincă, a condus la stabilirea unui profil ADN unic, aparținând Alexandrei Măceșanu". De asemenea, DIICOT a anunțat că Gheorghe Dincă a fost transferat în Arestul Preventiv din Capitală și va fi reaudiat. El va fi supus și unei expertize psihiatrice.

Alexandra 2Foto: Facebook Alexandru Cumpanasu

Comunicatul integral transmis luni de DIICOT:

  • "În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN - expertiză genetică judiciară - în ceea ce o privește pe victima minoră M.A.M (Alexandra Măceșanu).
  • Din concluziile raportului de expertiză medico - legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.
  • De asemenea, din raportul de expertiză medico-legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%".

Tot luni, DIICOT a anunțat că în urmă cu o zi Gheorghe Dincă a fost transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv București pentru efectuarea unei analize comportamentale de către specialiști din cadrul IGPR, pentru reaudiere, precum și pentru examinarea medico-legală psihiatrică a acestuia.

Primul anunț oficial făcut de DIICOT legat de expertiza pe fragmentele osoase și pe dinți găsite în locuința lui Gheorghe Dincă a fost făcut în 3 august. Atunci, DIICOT anunța că , în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani. Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea. După ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.

Este așteptat și raportul privind oasele identificate într-o pădure de lângă Caracal și despre care Gheorghe Dincă a spus că sunt ale Luizei. Inițial, INML nu a putut identifica un ADN deoarece oasele erau prea calcinate, însă procurorii au cerut refacerea analizelor.