​Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul terorist de la Kabul în care și-a pierdut viața un diplomat român și a transmis condoleanțe familiei acestuia.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

​ „Condamn cu fermitate atacul terorist laș care, din păcate, a pus capăt vieții unui cetățean român și a rănit grav un alt cetățean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional”, a transmis Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, într-un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini, a anunțat MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat, marți seară, că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

CITEȘTE ȘI: Cine este diplomatul român mort în atacul terorist de la Kabul. Ministrul de Externe: Și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți