"După demisiile lui Andrus Ansip şi a Corinei Creţu din funcţiile deţinute la Comisia Europeană pentru a prelua mandatele de europarlamentari, preşedintele Juncker a decis să transfere temporar portofoliile lor vicepreşedintelui Šefčovič şi comisarului Hahn", anunţă Comisia Europeană.

Johannes HahnFoto: Hotnews

”Comisarul Hahn, însărcinat cu politica de vecinătate și negocierile de lărgire, a coordonat politica regională în timpul mandatului său anterior la Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că are cunoștințele și contactele necesare pentru a se ocupa temporar de portofoliul politicii regionale”, spune CE într-un comunicat de presă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu să ocupe interimar locul de comisar european la Dezvoltare Regională, lăsat vacant de Corina Crețu.

Potrivit procedurii, Guvernul este cel care propune comisarul european. Președintele Comisiei Europene trebuie să fie de acord, după care candidatul trebuie audiat de comisiile Parlamentului, iar ulterior trebuie votat de plen.