Fostul președinte Traian Băsescu spune că liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi "gaşca lui" au anunţat îngheţarea relaţiilor cu PSD şi ALDE "în încercarea de a-i păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdăşia cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu şi Tăriceanu", încercând astfel să-şi salveze rezultatul electoral de la europarlamentare.

Traian BasescuFoto: Hotnews

Traian Băsescu spune că UDMR a luat decizia de a rupe protocolul cu PSD, cu trei zile înaintea europarlamentarelor, pentru că a intrat în panică.

"Compromisă de cârdăşia cu Budapesta şi dezavuată de cetăţenii români de etnie maghiară, gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru a intra în Parlamentul European. Cu disperare, liderii UDMR, desprinşi de realităţile minorităţii pe care pretind ca o reprezintă, s-au agăţat de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra funcţii şi contracte) au sprijinit-o până acum fără rezerve în politica antinaţională pe care au dus-o", afirmă Traian Băsescu.

El consideră că, în realitate, Kelemen Hunor şi "gaşca lui" au anunţat îngheţarea relaţiilor cu PSD şi ALDE "în încercarea de a-i păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdăşia cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu şi Tăriceanu, încercând astfel să-şi salveze rezultatul electoral de la europarlamentare".

"Eu sper că nu vor reuşi să-i mai păcălească încă o dată pe oneştii cetăţeni români de etnie maghiară", adaugă Băsescu.

Cu trei zile înainte de alegeri, UDMR întoarce spatele PSD-ALDE, după escaladarea scandalului legat de cimitirul de la Valea Uzului. Kelemen Hunor a precizat că, începând de joi, UDMR nu va mai susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. De asemenea, a precizat el până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare cu PSD-ALDE rămâne fără obiect.