UDMR va îndemna electoratul maghiar să voteze la referendumul pe justiție din 26 mai pe temele anunțate de președintele Klaus Iohannis, a declarat la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, după consultările de la Cotroceni. UDMR a fost acuzată că a votat cot la cot cu PSD și ALDE în Parlament unele modificări controversate aduse legilor justiției.

Cseke AttilaFoto: Agerpres

Cseke Attila spune că UDMR - care joi a mers la consultările cu președintele Klaus Iohannis - va sprijini referendumul pe justiție: ”Vom susține organizarea acestui referendum și vom îndemna electoratul maghiar și comunitatea maghiară să voteze la acest referendum pe temele anunțate de domnul președinte”.

UDMR a fost acuzată că a votat cot la cot cu PSD și ALDE în Parlament unele modificări controversate aduse legilor justiției. Acum, Uniunea susține referendumul.

Întrebat dacă nu sunt două acțiuni contradictorii, senatorul UDMR a răspuns: ”Nu sunt două acțiuni contradictorii, pentru că temele președintelui se referă la interdicția amnistiei și grațierii în cazul infracțiunilor de corupție, ceea ce nu a fost în Parlament și noi nu am susținut un asemenea lucru. Doi, ce e mai important este tema Ordonanțelor de Urgență în domeniul justiției, iar noi în mod constant am spus că Parlamentul este unica putere legiuitoare a țării și Ordonanțele nu trebuie folosite, mai ales într-un domeniu așa de delicat cum este justiția”.