​Încă un urs a fost surprins, marți, în timp ce se plimba prin Miercurea Ciuc, într-o zonă de case. Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, face apel să îi fie trimise imagini de către cei care se confruntă cu astfel de situații, pentru a avea dovezi "pentru eliminarea urșilor care amenință siguranța locuitorilor".

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile au fost postate pe Facebook de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. În filmare se vede cum, în plină zi, ursul se plimbă de-a lungul unui gard, într-o zonă cu case. Animalul se află, cel mai probabil, în căutare de hrană, iar la un moment dat se ridică pentru a ajunge la un copac.

Luni, președintele Consiliului Județean Harghita a postat pe Facebook imagini cu un urs care se plimba nestingherit prin zona spitalului din Miercurea Ciuc, unde a stat aproximativ o jumătate de oră. Oamenii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns jandarmii, care au reușit să alunge animalul. Nu este prima dată când un urs ajunge în zona spitalului din Miercurea Ciuc, președintele Consiliului Județean făcând apel de mai multe ori să fie luate măsuri.