Cele 48 de scrisori din partea parlamentarilor conservatori necesare pentru a declanșa un vot de neîncredere în premierul Theresa May au fost trimise, potrivit unei surse de încredere a publicației BrexitCentral, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.29 Cum arată o astfel de scrisoare, semnată de conservatorul Mark Francois și intitulată ”Ea pur și simplu nu ascultă ce i se spune”:

UPDATE 13.07 Potrivit Guardian, 20 de parlamentari din partidul lui May anunțat public au semnat scrisoarea prin care cer un vot contra ei. Parlamentarii pot trimite scrisoarea și anonim, se presupune că așa au procedat mulți. Dacă va exista o astfel de moțiune contra premierului, ea va fi cu vot secret, iar parlamentarii pot să nu dezvăluie cum au votat.

UPDATE 12.49 Premierul britanic are parte și de vești bune: Miniștrii Michael Gove, Liam Fox, Chris Grayling, Penny Mordaunt și Andrea Leadsom au convenit să rămână în cabinerul ei, scrie Sunday Times.

UPDATE 12.40 Theresa May se va confrunta marți cu un vot de neîncredere din partea propriilor parlamentari, potrivit ziarului Telegraph.

Premierul britanic luptă pentru supraviețuirea politică, după ce proiectul de acord cu UE a provocat demisiile unor miniștri importanți și revoltă deschisă în partidul conservator pe care îl conduce.

Reuters a obținut confirmarea directă din partea a 17 parlamentari conservatori, care au spus că au semnat scrisoarea.

Acțiunea de schimbare a conducerii este declanșată dacă 48 de conservatori scriu scrisori în acest sens către președintele comisiei 1922, Graham Brady. May își pierde postul dacă 158 din cei 315 parlamentari ai ei votează contra ei.

Citește și: