Satele și orașele din regiunea Messinia din Peloponez au fost lovite de ciclonul Zorba, care a provocat inundații și alunecări de teren, drumurile, străzile, casele și magazinele fiind inundate, în special în zonele Corinthos, Koroni, Finikounda şi Methoni, anunţă site-ul greekcitytimes.com, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile au închis zeci de drumuri dn centrul și nordul Peloponezului, iar orașul Argos a fost inundat atunci când apa a trecut peste barajele a două râuri din apropiere.

Atena și regiunea Attica au fost lovite în după-amiaza zilei de sâmbătă. Vechea autostradă națională din vestul regiunii, lângă orașul Mandra de pe litoral, unde inundațiile de anul trecut au luat 23 de vieți, a fost închisă traficului. Anterior, ciclonul a lovit coastele sudice ale Peloponezului, dărâmând copacii și scufundând vasele de pescuit și iahturile.

Zona cea mai grav afectată a fost Messinia, în sud-estul peninsulei Peloponez, unde capitala Kalamata și satele de pe litoral, Methoni și Finikounda, fiind inundate de valuri.