Societatea de Transport București (fostă RATB) a decis, zilele trecute, să facă o breșă în gardul care separă linia de tramvai de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, în fața Spitalului „Grigore Alexandrescu”, pentru că accesul ambulanțelor era îngreunat, transmite Mediafax.

Gard intrerupt pentru ambulanteFoto: Captura Mediafax

Montat la începutul verii, gardul care separă linia de tramvai 1-10 de arterele „Iancu de Hunedoara” și „Ștefan cel Mare” îi obliga pe ambulanțierii care veneau din direcția „Obor” să meargă până aproape de Piața Victoriei, pentru a putea a intra în curtea Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Practic, din cauza gardului, care era neîntrerupt, ambulanțele nu puteau vira la stânga, fiind obligate să piardă timp prețios prin acest ocol.

La solicitarea conducerii Spitalului, Societatea de Transport București a decis să facă o breșă în acest gard, chiar în fața Spitalului pentru copii „Grigore Alexandrescu”.

„Gardul a fost montat cu avizul Comisiei tehnice de circulație din cadrul Primăriei Capitalei, însă, la solicitarea conducereii Spitalului Grigore Alexandrescu, gardul a fost demontat, tot cu avizul acestei comisii”, au declarat reprezentanți ai Societății de Transport București.

De asemenea, reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță București-Ilfov au precizat că acest gard „nu era deloc pe placul ambulanțierilor, încurcând accesul în unitatea spitalicească”.

Gardul pentru delimitarea liniei de tramvai 1-10 a fost montat în vara acestui an, după o decizie din luna mai a Consiliului General al Municipiului București.