Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a afirmat vineri că Administrația SUA, condusă de președintele Donald Trump, reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității în regiunea Orientului Mijlociu și în întreaga lume, informează postul Press TV, citează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este adevărat că există o amenințare reală la adresa regiunii noastre și a păcii și securității internaționale: această amenințare este sentimentul Administrației Trump că are dreptul să destabilizeze lumea împreună cu complici necinstiți din regiunea noastră", a afirmat Mohammad Javad Zarif într-un mesaj pe Twitter.

Statele Unite "trebuie să înceapă să se comporte ca o țară normală", a adăugat oficialul iranian.

Tensiunile între cele două țări s-au amplificat după ce Donald Trump a luat decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Trump a catalogat acordul drept "defectuos", "decăzut şi putred", o "ruşine" pentru el, în calitatea de "cetăţean american". Liderul de la Casa Albă susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru.

Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înțelegerea.