Autoritățile din Italia au pus capăt operațiunilor de căutare a persoanelor dispărute în urma prăbușirii unui segment de autostradă în orașul Genova, după ce sâmbătă au găsit sub dărâmături patru trupuri neînsuflețite, bilanțul oficial ajungând la 43 de morți, informează Reuters, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prefectura din Genova a transmis că nouă persoane rămân spitalizte, dintre care patru în stare critică.

Bilanțul dezastrului a ajuns sâmbătă după-amiază la 43 de morți după decesul românului care inițial fusese declarat mort, în urma prăbușirii podului din apropiere de Genova, dar care de fapt fusese internat în comă profundă de gradul IV într-un spital italian.

Stefano Zanut, un oficial din cadrul serviciului de pompieri, a declarat că toate persoanele date dispărute au fost găsite, însă echipele de salvare continuă să verifice că nu mai sunt și alte victime sub dărâmături și îi ajută pe anchetatori să stabilească cauza producerii dezastrului.

Ruperea unui cablu de oţel probabil a cauzat prăbuşirea segmentului suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, afirmă un membru al Comisiei de anchetă, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

Ziua de sâmbătă a fost declarată zi de doliu național, în contextul în care la Genova sunt programate ceremonii funerare publice pentru unele dintre victime. Însă familiile unora dintre victime au decis să nu participe la ceremonii în semn de mânie față de modul în care autoritățile italiene au gestionat incidentul, relatează agenția Dpa.