Deputatul PNL Florin Roman a scris, sâmbătă, pe Facebook, despre europarlamentarii PSD și ALDE care l-au criticat pe Klaus Iohannis pe tema protestelor din 10 august, că "spurcă cu mânie proletară președintele și poporul gazat" și s-a întrebat dacă au inhalat "gaze iritante pe nas", relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pupincurism, slugărnicie, analfabetism funcțional! Cam astea sunt cuvintele care îmi vin spontan când mă gândesc la declarațiile dinozaurilor politici, care se înghesuie să-l atace pe președintele Iohannis și pe protestatarii din 10 August. Totul pentru a-i face pe plac condamnatului Liviu Dragnea. În această postare o să mă refer la europarlamentarii PSD și ALDE, care din spatele unor venituri de peste 20.000 de euro și probabil din vacanțe luxoase, spurcă cu mânie proletară președintele și poporul gazat", a scris deputatul PNL Florin Roman, sâmbătă pe Facebook.

Liberalul a adăugat că europarlamentarii Norica Nicolai, Mircea Pașcu și Dan Nica sunt „slugoi, pupincuriști politici, dinozauri politici".

"Mai întâi a fost Grapini de la ALDE pe care eu o încadrez la analfabetism funcțional. Prea rupe limba romană în două ca să o bănuiesc de inteligență. A urmat apoi Norica Nicolai, care vede în românii bătuți “poze trucate”. Aici e vorba de pupincurism cred eu, dar și de probleme de vedere....grave, grave de tot. Nu s-a lăsat mai prejos nici Mircea Pașcu, un dinozaur politic roșu. El vrea amenzi de 15.000 de euro pentru protestatari, cu gândul că tot romanul care muncește în străinătate, adună 20.000 de euro ca el. Ultimul pe lista, cu voia Dvs, un alt dinozaur politic, și spune brokerul Sima, un șpăgar, Dan Nica, care vrea comisie de anchetă pentru președinte. Oare ăștia au tras tot gaze iritante pe nas? Ce îi împinge pe acești slugoi, pupincuristi politici, dinozauri politici să iasă la atac și să pupe picioarele lui Dragnea? Un singur lucru: locul pe liste la viitoarele europarlamentare și teama că vor pierde cei 20.000 de euro lunar! Oare românii bătuți și care au inhalat gaze îi vor uita?", a completat Florin Roman.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declarațiile lui Klaus Iohannis despre acțiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente".

„Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente. Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure. Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică", a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat, vineri că, în opinia sa, mai multe imagin care arată incidente violente la protestele din 10 august ar fi fost trucate. "Există posibilitatea ca o serie de imagini care au apărut public să fie trucate, în sensul că au fost preluate de la alte manifestări de acest tip. Este foarte greu să faci o analiză și să vezi care imagini sunt de la mitingul de la București, care de la Paris sau de la Hamburg. Reacția jandarmilor este una în conformitate cu legea. De altfel, lacrimogene s-au folosit și la alte proteste și putem cita numeroase proteste în state civilizate, Franța, Germania, Statele Unite, care nu au antrenat o reacție atât de violentă”, a declarat eurodeputatul ALDE Norica Nicolai, citată de Mediafax.

Vicepreședintele Parlamentului European, eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu a propus aleșilor români să inițieze, la începutul sesiunii parlamentare din această toamnă, un proiect de lege care să prevadă amenzi de până la 15.000 de euro, pe modelul care există în Franța. "Cum arătam, în Franța amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca sa existe mai multă claritate la “protestele viitoare”, ca așa sugerează chiar unii dintre adepții protestelor!?", a scris europarlamentarul PSD.