Activiștii pentru drepturile animalelor din Italia au cerut pedepse mai dure pentru cruzime împotriva animalelor după ce un câine care a salvat oameni în timpul unui cutremur devastator a murit otrăvit, scrieGuardian.

Kaos si stapanul eiFoto: Facebook

Kaos, un ciobănesc german, a fost considerat un ”câine-erou” după ce a găsit sub dărâmături supraviețuitori ai cutremurului din Amatrice din august 2016, seism care a ucis 260 de oameni. Împreună cu proprietarul său, Fabiano Ettore, Kaos a fost printre primii sosiți la fața locului și a lucrat neobosit în următoarele săptămâni la eforturile de salvare.

Ettore l-a găsit mort, otrăvit, în grădina casei lui din Sant'Eusanio Forconese, un oraș din provincia L'Aquila. ”Am rămas fără grai. Nu pot înțelege un astfel de act. A fost în viață cel puțin până la ora două noaptea, l-am auzit lătrând”, a spus Ettore.

”L-au ucis pe eroul care, alături de forțele de salvare, a săpat cu cele patru labe ale sale, în timpul acelor ore dramatice, pentru a găsi supraviețuitori. Kaos a salvat oameni, iar tot oamenii l-au otrăvit”, a spus Rinaldo Sidoli, director de comunicare la Animalisti Italiani.

Kaos, născut la începutul anului 2015 la Roma, a ajutat eforturile de salvare și după cutremurul din Norcia, din octombrie 2016. Recent, el a ajutat și la găsirea unui bărbat dispărut.