Prima stație inteligentă de biciclete din România, Velo Park, inaugurată la Focșani, nu poate fi utilizată, pentru că nu are încă regulament de funcționare. În lipsa documentului, sistemul nu funcționează, iar cei care încearcă să închirieze biciclete pentru plimbări fac cale întoarsă, transmite Mediafax.

Cu bicicleta prin BucurestiFoto: USER UPLOADED

Stația de biciclete, punctul principal de atracție din primul parcul „Velo Park” din România, inaugurat de Primăria Focșani pe 1 iunie, nu poate fi folosit, după aproape două luni, pentru că nu are regulament de funcționare.

Investițiile în parc au costat aproximativ un milion de lei, dar bicicletele nu pot fi închiriate. „A fost o problemă legată de regulamentul de organizare şi funcţionare a acestui parc Velo Parc. De fapt, nu a parcului ci doar a modulului de biciclete pentru închiriere. Noi am decis în prima etapă ca toate aceste biciclete să poată fi acordate cu titlu gratuit pe o perioadă scurtă, de maximum două ore, cetățenilor interesați. Executantul ne-a dat o mie de carduri, pe care să le dăm cetățenilor care se vor înscrie. Din păcate trebuie să urmăm o procedură legală pentru a face facilă predarea acestor carduri având în vedere noile prevederi legate de protecția datelor cu caracter personal”, a declarat primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Autoritățile spun că problema s-ar putea rezolva în următoarele săptămâni. „Deocamdată nu s-au dat în funcţionare, dar nu ştiu care este motivul. Nu ştiu. Sunt doritori, sunt oameni care vor să le folosească. Şi pleacă aşa cum au venit , din păcate. Nu este vina noastră, asta este”, a explicat unul dintre paznicii parcului, Mariana Brânduş.

În prezent, parcul tematic Velo Parc din Focșani poate fi folosit doar de copiii care vin cu bicicleta proprie. În interior, bicicliștii se plimbă și învață noțiuni rutiere deoarece aleile au intersecții și semne de circulație, simulând situații reale din trafic. Bicicletele Parcului sunt monitorizate GPS.