Reprezentanți ai Moscovei și Kievului s-au întâlnit marți în Germania pentru a discuta despre viitorul livrărilor de gaze naturale în Europa, prin Ucraina, după ce contractul actual va expira anul viitor, relatează site-ul agenției Associated Press, citat de Mediafax.

Conducte de gazeFoto: AGERPRES

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, s-a întâlnit marți cu ministrul rus al Energiei, ministrul ucrainean de Externe și comisarul European al Uniunii pentru Energie, Maros Sefcovic.

Directorul general al companiei Gazprom, Alexei Miller și directorul companiei Naftogaz, Andrei Kobolev, vor participa de asemenea la întâlnire.

Altmaier a afirmat marți că discuția nu se va adresa proiectului Nord Stream 2. Acesta a declarat că se așteaptă ca discuțiile să fie dificile, adăugând însă că "este posibil să găsească soluții prin care să se asigure interesele de securitate ale Ucrainei vor fi protejate dincolo de anul 2020 și că livrarea gazelor naturale din Rusia în Europa încă va fi posibilă".

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.