Donald Trump ar putea fi amintit ca unul dintre cei mai mari preşedinţi din istoria Statelor Unite, a spus cineastul David Lynch despre locatarul de la Casa Albă, ceea ce i-a adus laude din partea liderului republican, ţinut la distanţă de cea mai mare parte a Hollywoodului, scrie AFP, citată de news.ro.

David LynchFoto: Wikipedia / Aaron

Într-un interviu publicat în acest weekend în cotidianul britanic The Guardian, regizorul american al filmelor "Blue Velvet" şi "Twin Peaks", s-a arătat indecis în privinţa activităţii miliardarului republican, dar a caracterizat că sosirea sa la putere ar putea deschide calea către reforme majore.

"Ar putea să fie unui dintre cei mai măreţi preşedinţi americani din istorie pentru că a dezbinat lucrurile atât de mult", a estimat David Lynch, în vârstă de 72 de ani, de patru ori nominalizat la Oscar. "Nimeni nu este capabil să-l contracareze într-un mod inteligent", a adăugat el.

"Aşa-zişii noştri lideri nu sunt în stare să conducă ţara înainte, nu pot face nimic. Sunt ca nişte copii. Trump a arătat că poate", a afirmat regizorul.

David Lynch a explicat pentru The Guardian că nu îşi aminteşte pentru cine a votat la alegerile prezidenţiale din 2016, câştigate de Donald Trump, dar că l-a preferat pe Bernie Sanders lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate.

Luni, Trump a publicat pe Twitter părerile lui Lynch şi a revenit asupra subiectului în timpul unui miting de campanie în susţinerea guvernatorului republican din Carolina de Sud, Henry McMaster.

"El spune că a votat pentru Bernie Sanders. Dar acum el spune (...) că Trump ar fi putut fi o alegere bună în final", s-a felicitat preşedintele, provocând râsete şi aplauze.

"Cariera sa la Hollywood este oficial încheiată", a prevăzut Trump, făcând aluzie la opoziţia virulentă a unei mari părţi a cineaştilor la adresa sa şi a politicii sale.