Salvamontistii din judetul Mures au intervenit duminica dupa-amiaza pentru salvarea a 35 de turisti, printre care si 16 copii, blocati in Muntii Gurghiu, relateaza News.ro. Ei nu au mai reusit sa coboare din cauza depunerii unui strat de gheata peste stratul de zapada. Salvamontistii i-au coborat pe turisti in siguranta pe corzi, nicio persoana nefiind ranita.

Cei 35 de turisti, printre care s-au numarat si 16 copii, nu au mai reusit sa coboare de pe munte din cauza ghetii depuse peste stratul de zapada. Niciunul dintre turisti nu era echipat corespunzator, spun salvamontistii.

"In zona respectiva s-a depus un strat de gheata pe versanti, deplasarea in siguranta a turistilor impunand folosirea de coltari si piolet, dar aceste echipamente lipsesc din echipamentul grupului. Echipa de interventie, formata din sase salvatori montani din cadrul Salvamont Mures ,a decis sa coboare persoanele aflate in dificultate cu tehnici de corzi", spun reprezentantii Salvamont.

Toate cele 35 de persoane au fost coborate in siguranta de catre salvamontisti, niciun turist nefiind ranit. Reprezentantii Salvamont au precizat ca toti turistii sunt in stare buna si isi pot continua drumul spre casa cu masinile personale.