Datele centralizate de Ministerul Afacerilor Interne arata ca au fost semnalate efecte ale ninsorilor si viscolului in Bucuresti si in zece judete - Bacau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman si Vrancea - si s-a intervenit in sprijinul a 215 persoane aflate in situatii de risc. MAI spune ca nu au fost inregistrate situatii grave care sa nu poata fi gestionate in timp util, scrie News.ro.

Potrivit MAI, nu sunt semnalate puncte de trecere a frontierei inchise, dar la nivelul drumurilor nationale si autostrazilor din Bulgaria este impusa o restrictie de tonaj (12,5t). La nivel national, este intrerupta alimentarea cu energie electrica pentru 841 consumatori dintr-o localitate din judetul Prahova.

In judetele aflate sub avertizare/atentionare de ninsori si viscol sunt mobilizati aproape 17.000 de lucratori cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

Astfel, s-a intervenit in judetul Constanta cu o senilata cu paramedic pentru preluarea a doua fetite gemene, in varsta de un an, cu febra care au fost transportate, in urma cu putin timp, la spitalul din Mangalia si tot in judetul Constanta o senilata de la ISU intervine luni seara pentru salvarea unei gravide cu hemoragie.

In Bucuresti, echipaje de la ISU intervin la intersectia sos. Odai cu sos. Bucuresti-Targoviste, unde un stalp de aproximativ 24 de metri inaltime al unei reclame publicitare care este in pericol sa cada.

Pe parcursul zilei, efectivele MAI au intervenit pentru deblocarea unor autoturisme care au ramas blocate din cauza zapezii si a viscolului. Intre localitatile Botoroaga si Mosteni, DJ 503, din judetul Teleorman, 17 autoturisme (printre care un microbuz cu opt minori), cu aproximativ 25 persoane, au ramas blocate. Un echipaj al ISU a preluat copiii si i-a transportat la adapost, pana ce masinile au deblocate. In judetul Olt, intre localitatile Caracal si Cezieni, pe DJ 651, au fost blocate opt autoturisme, iar in localitatea Coteana alte 10 autoturisme. Toate persoanele au fost salvate si nu au necesitat ingrijiri medicale.

Meteorologii iau in calcul posibilitatea extinderii atentionarilor de ger pentru toata tara, avand in vedere ca valul de frig se va mentine, iar temperaturile vor cobori pana la -22 de grade Celsius in dimineata de joi, a anuntat luni directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.