Legea privind stabilirea plafonului maxim al indemnizatiei pentru cresterea copilului la 8.500 de lei, promulgata de presedintele Iohannis

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 18 decembrie 2017, 18:36 Actualitate | Esenţial


Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 55/2017 pentru modificarea si completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, informeaza Agerpres.

Prin actul normativ se stabileste un plafon maxim al cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului la nivelul de 8.500 de lei, luandu-se ca model cel mai mare cuantum aplicat in statele membre ale Uniunii Europene, cu mentinerea actualului mod de stabilire a dreptului, precum si a cuantumului minim al indemnizatiei de 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata.

De asemenea, legea reglementeaza data de la care se aplica prevederile propuse, respectiv incepand cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, si se adreseaza persoanelor aflate in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului si celor al caror drept se stabileste ulterior.

Pana la aplicarea ordonantei, indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.

Tot luni, seful statului a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 42/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, a Legii privind aprobarea OUG nr. 20/2017 pentru completarea art. 44 din OUG nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, precum si pentru modificarea si completarea art. 26 din Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, a Legii privind aprobarea OUG nr. 12/2017 pentru modificarea si completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, a Legii privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza, a Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor si a Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica.


Citeste mai multe despre   
500 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version