Alexandru Arsinel a fost operat luni dimineata, medicii montandu-i un stent, dupa ce duminica actorul a fost transportat de urgenta la Spitalul Universitar, acuzand o durere toracica.

Alexandru ArsinelFoto: Agerpres

"(...) A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea in Sectia de cardiologie a Spitalului Universitar. Pentru a avea si o parere medicala mai amanuntita a venit si domnul profesor Vinereanu care l-a examinat si a decis impreuna cu domnia sa sa continue investigatiile in cursul diminetii de astazi. Astazi a fost spus unei coronarografii in urma careia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculara anterioara inimii. Starea domniei sale este acum favorabila, este constient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator, mananca, este foarte bine. In functie de evolutia ulterioara domnul profesor Vinereanu impreuna cu medicii Sectiei de cardiologie vor decide ziua cand domnul Alexandru Arsinel va putea fi externat", a spus managerul Spitalului Univeristar, Adriana Nica, citata de Agerpres.

Potrivit medicului, intra-procedural nu a aparut nicio complicatie, iar interventia a durat in jur de 40 de minute, totul decurgand in conditii normale.

"Se introduce un cateter pe artera femurala. Cateterul acesta este insotit de un balonas care se deschide fix in zona arterei stenozate si permite in felul acesta revascularizatia muschiului cardiac in zona unde perfuzia coronariana nu s-a putut face in conditii optime din cauza acestei obstructii. 70% artera era obstruata, motiv pentru care s-a decis implantul unui stent, care se umfla ca o umbreluta si permite revascularizatia muschiului cardiac", a explicat managerul spitalului.

Actorul a fost dus, duminica, la Spitalul Universitar cu o durere toracica, dar "echilibrat hemodinamic, respirator".

Actorul, in varsta de 78 de ani, a fost supus, in urma cu patru ani, unui transplant de rinichi.

Interventia pe cord a venit dupa in luna noiembrie atat partenera lui de scena, Stela Popescu, cat si actrita Cristina Stamate au murit.