Presedinetle executiv al PMP, Eugen Tomac, spune, intr-un mesaj pe Facebook, ca a fost "profund revoltat" de faptul ca seful statului a afirmat ca unirea Republicii Moldova cu Romania nu e "fezabila".

Declaratia lui Tomac vine dupa ce vineri,Klaus Iohannis a spusca "Moldova trebuie ea sa se hotarasca daca vrea sa inceapa un parcurs care duce spre Uniunea Europeana sau nu. O scurtatura via unirea cu Romania cred ca nu este o cale foarte fezabila in acest moment", a explicat Klaus Iohannis."

"A spune astazi ca unirea nu este o solutie de reintregire a natiunii romane, inseamna a da timpul inapoi si a-i face din nou pe romanii din R.Moldova prizonieri nefericiti ai unei pagini gri de istorie. Romanii din R.Moldova au nevoie sa stie ca tara-mama, Romania, este pregatita oricand sa-i primeasca inapoi", spune sambata Tomac.

"Noi nu avem un alt raspuns la intelegerea criminala incheiata intre Hitler si Stalin decat sa spunem raspicat ca sustinem UNIREA celor doua state romanesti. Orice demnitar al statului roman ce se aseaza impotriva acestui curent, ramane un prizonier al istoriei nefaste, inchizandu-si astfel foarte multe optiuni de constructie cu privire la viitorul natiunii romane", adauga liderul PMP.