Patriarhul Daniel a transmis vineri un mesaj de condoleante pentru actrita Stela Popescu in care a subliniat ca aceasta nu era doar o mare artista recunoscuta in Romania si in strainatate, ci era si o femeie credincioasa, participand adesea la slujbele bisericii, in special la Sfanta Liturghie. "Participa uneori la slujbele de parastas si la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, avand o atitudine de simpla normalitate, nu de vedeta", se arata in mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

Stela PopescuFoto: AGERPRES

Redam mesajul in integralitatea sa:

Am primit cu multa intristare vestea trecerii din aceasta viata a Doamnei Stela Popescu, una dintre cele mai populare actrite.

Nascuta intr-o familie credincioasa, in Basarabia, Doamna Stela Popescu nu a uitat in toata viata ei educatia pe care a primit-o in copilarie, si anume: credinta in Dumnezeu, rugaciunea, facuta pe ascuns in timpul comunismului, si convingerea ca Dumnezeu o iubeste si o ocroteste mereu pe calea vietii, asa cum marturisea ea insasi.

Preotii de la Parohia Icoanei din Bucuresti, pe raza careia se afla locuinta Doamnei Stela Popescu, dau marturie despre faptul ca actrita Stela Popescu nu era doar o mare artista recunoscuta in Romania si in strainatate, ci era si o femeie credincioasa, participand adesea la slujbele bisericii, in special la Sfanta Liturghie. Primea cu multa bucurie vizitele pastorale ale preotilor, mai ales inainte de Craciun si Boboteaza, si avea peretii casei impodobiti cu foarte multe icoane. De multa vreme, si-a pregatit mormantul in cimitirul Manastirii Cernica, alaturi de sotul ei, Mihai Maximilian, decedat in decembrie 1998.

Suflet mare, actrita Stela Popescu se bucura in cartierul in care locuia de o apreciere deosebita din partea vecinilor, fiind prietenoasa si comunicativa. Nu facea niciodata caz de renumele pe care l-a dobandit pe scena teatrului si a filmului romanesc. Participa uneori la slujbele de parastas si la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, avand o atitudine de simpla normalitate, nu de vedeta, iar in dialogul cu ceilalti manifesta echilibru si intelepciune.

In aceste momente de intristare, pentru familia sa, pentru colegi si prieteni, dar si pentru toti romanii care au apreciat-o si au admirat-o, ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos sa odineasca sufletul roabei Sale Stela in lumina, pacea si iubirea Preasfintei Treimi!

Vesnica ei pomenire din neam in neam!

Cu parintesti condoleante si binecuvantari pentru toti cei indoliati,

DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane