Presedintele Klaus Iohannis, aflat la Consiliului European de la Bruxelles, se intalneste vineri cu noul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron. Cei doi vor discuta, intre altele despre relatiile bilaterale, afacerile europene si dosarele internationale, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Intrebat joi la sosirea la sediul Consiliului European daca va discuta cu Macron despre aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, Iohannis a raspuns: "Da, sigur o sa discut. Este o tema importanta pentru noi", scrie Agerpres.

Presedintele Iohannis va mai participa, vineri, la sesiunea de lucru a Consiliului European.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii de la Bruxelles se refera la securitate si aparare, ocupare, crestere economica si competitivitate, migratie, schimbari climatice. Vor fi discutate, de asemenea, initiativele lansate de Comisia Europeana in contextul Strategiei privind Piata Unica Digitala, precum si relatiile externe ale Uniunii Europene. Totodata, vor fi trecute in revista cele mai recente evolutii legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

La finalul reuniunii Consiliului European, Presedintele Romaniei va sustine o declaratie de presa.