Sute de persoane sunt blocate pe Aeroportul International Iasi dupa ce operatorii de curse aeriene au amanat trei zboruri interne si doua spre Londra, din cauza cetii si a ninsorii abundente, anunta Agerpres.

"Cinci zboruri au fost amanate, deocamdata, de la Iasi: doua catre Londra, doua spre Otopeni si unul la Timisoara. Amanarile sunt datorate vizibilitatii foarte reduse din cauza cetii si a ninsorii. Utilajele de deszapezire lucreaza pentru degajarea pistelor, dar acestea sunt acoperite imediat de ninsoare. Speram ca aeronavele sa reuseasca sa decoleze la orele pranzului", a declarat Elena Troia, purtatorul de cuvant al Aeroportului International Iasi.

Tot din cauza conditiilor meteo nefavorabile pe aeroportul Iasi, doua curse de la Aeroportul Otopeni nu au mai ajuns. Acestea ar fi trebuit sa soseasca la ora 9:00, respectiv 9:25.

O singura cursa a reusit sa decoleze de pe Aeroportul Iasi in cursul acestei dimineti, cea catre Tel Aviv. Aceasta a avut la randul sau o intarziere de trei ore, aeronava trebuind sa decoleze, conform programului, la ora 6:05.