UPDATE Motivarea Curtii Constitutionale la decizia existentei unui conflict juridic intre DNA si Guvern: Ministerul Public nu doar ca si-a depasit atributiile prevazute de Constitutie si de lege, dar isi aroga atributii ce apartin puterii legislative

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 10 martie 2017, 14:24 Actualitate | Esenţial


Valer Dorneanu, presedintele CCR
Foto: Agerpres
 documente
(10 Mar 2017) PDF, 669KB
Curtea Constitutionala a publicat vineri motivarea deciziei prin care a stabilit ca DNA, anchetand modul in care a fost elaborata OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind ca Ministerul Public  nu  are competenta de a desfasura  activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.
 • De notat ca judecatoarea Livia Stanciu a formulat o opinie separata, apreciind ca nu ar fi trebuit sa se constate existenta unui conflict juridic, "deoarece, fata de stadiul actual al anchetei penale, nu se poate stabili o imixtiune a Ministerului Public in exercitarea  competentei  Guvernului  de  initiere  si  adoptare  a  Ordonantei  deurgenta a Guvernului nr.13/2017".
"In ceea ce priveste Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de  Casatie  si  Justitie -  Directia  Nationala  Anticoruptie, conduita  conforma  Constitutiei  transpare din cele statuate mai sus, si anume exercitarea competentelor stabilite de lege  in conformitate cu prevederile constitutionale referitoare la separatia puterilor in stat si,  deci,  abtinerea de la orice actiune care ar avea ca efect subrogarea in atributiile altei  autoritati publice. Prin  urmare,  Ministerul  Public  nu   are competenta de a desfasura  activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ  adoptat de legiuitor", se arata in motivarea deciziei CCR.

Motivarea contine o serie de concluzii dure pentru DNA: "Asadar nu este de acceptat ca autoritatea legiuitoare primara sau delegata (parlamentari sau ministri) sa intre sub incidenta legii penale prin insusi faptul adoptarii sau participarii la actul decizional al adoptarii actului normativ, aceasta indeplinindu-si o  atributie  constitutionala. In  virtutea  imunitatii  care  insoteste  actul  decizional  de legiferare, care, asa cum Curtea a retinut in prealabil, este aplicabila mutatis mutandis si  membrilor Guvernului, niciun parlamentar sau ministru nu poate fi tras la raspundere pentru opiniile politice sau actiunile exercitate in vederea elaborarii ori adoptarii unui act normativ  cu  putere de lege. A admite contrariul inseamna a lasa, indirect,  posibilitatea intruziunii in procesul legislativ a unei alte puteri, cu consecinta directa a incalcarii separatiei puterilor in stat".

"Intrucat, doar prin ea insasi, adoptarea actelor normative nu poate constitui elementul material al unor infractiuni, Curtea  constata  ca faptele  reclamate prin  denuntul  care  a  stat  la  baza  intocmirii Dosarului  nr.46/P/2017,  inregistrat  pe  rolul  Sectiei  de  combatere  a  infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, nu pot intra sub incidenta legii penale, indiferent de incadrarea juridica data", se arata in motivarea CCR.

"Pentru aceste considerente, avand in vedere ca prin Ordonanta din 1 februarie  2017 a Directiei Nationale Anticoruptie se retine ca 'nu exista vreunul dintre cazurile care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale' si, in consecinta, se dispune inceperea urmaririi penale si se efectueaza acte de urmarire penala cu privire la savarsirea infractiunilor mentionate in denunt, apare cu evidenta  faptul  ca Ministerul Public, ca parte  a autoritatii judecatoresti, s-a considerat competent sa verifice oportunitatea, respectarea procedurii  legislative  si,  implicit,  legalitatea  adoptarii  ordonantei  de  urgenta  a Guvernului.

O  astfel  de  conduita  echivaleaza  cu  o  incalcare grava a  principiului   separatiei puterilor in stat, garantat de art.1 alin.(4) din Constitutie, deoarece Ministerul Public nu doar ca isi depaseste atributiile prevazute de Constitutie si de lege, dar isi aroga atributii ce apartin puterii legislative sau Curtii Constitutionale", arata judecatorii.

"Curtea constata ca prin verificarea circumstantelor in care a fost adoptata Ordonanta 13 "Directia Nationala Anticoruptie si-a arogat competenta de a efectua o ancheta penala intr-un domeniu care excedeaza cadrului legal, ce poate conduce la un blocaj institutional din perspectiva dispozitiilor constitutionale ce consacra separatia si echilibrul  puterilor  in  stat", se arata in motivare.

In plus, arata Curtea, "nicio alta autoritate publica, apartinand altei puteri decat cea legislative, nu poate controla  actul  normativ  al  Guvernului  din  perspectiva  oportunitatii  actului  de legiferare".

Curtea acuza ca, "in  conditiile  in  care  inceperea  urmaririi  penale presupune activitati de cercetare si ancheta penala cu privire la modul in care Guvernul si-a indeplinit atributiile de legiuitor delegat, actiunea Ministerului Public inceteaza sa mai fie una legitima, devenind abuziva, intrucat depaseste competenta stabilita de cadrul legal in vigoare". "Mai mult, actiunea Ministerului Public creeaza o presiune asupra membrilor Guvernului care  afecteaza  buna  functionare  a  acestei  autoritati sub  aspectul actului legiferarii, avand drept consecinta descurajarea/intimidarea legiuitorului delegat de a-si exercita atributiile constitutionale

(...)

Declansarea unei ample anchete penale care s-a concretizat prin descinderi la Ministerul Justitiei, ridicarea de acte, audierea unui numar mare de functionari publici, secretari de stat si ministri a determinat o stare de tensiune, de presiune psihica, chiar pe durata derularii unor proceduri  de legiferare,  creandu-se premisele unui blocaj in activitatea de legiferare", potrivit sursei citate.

In ce constau argumentele Liviei Stanciu:
 • Ceea ce se constata din actele si lucrarile dosarului, prin raportare la dispozitiile constitutionale  si  legale  mai  sus  retinute,  este  ca,  in  cauza,  Directia  Nationala Anticoruptie a actionat ca urmare a denuntului depus, asadar ca urmare a unei sesizari legale, facand aplicarea normelor de procedura obligatorii in vigoare la momentul inregistrarii denuntului,  si conformandu-se acestora. 
 • Astfel cum am subliniat, efectul juridic al denuntului este obligatia organului de urmarire penala de a se pronunta cu privire la declansarea sau nu a procesului penal pentru infractiunea cu care a fost sesizat prin denunt. Pentru a se pronunta, organul de urmarire penala trebuie sa parcurga etapele obligatorii prevazute de lege, mai sus aratate si explicitate, iar actele depuse la dosar sunt de natura sa probeze realizarea acestei obligatii legale a reprezentantilor Ministerului Public.
 • Dosarul penal  in discutie  se afla insa in faza de urmarire penala in rem,  care,  asa  cum  am  aratat,  are    un  caracter  esentialmente  nepublic, iar  din documentele  depuse  la  dosar,  nu  rezulta  ca  s-a  anchetat  oportunitatea  sau  legalitatea/constitutionalitatea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.13/2017, ci  fapte  penale  cu  privire la care Ministerul Public a fost sesizat prin denuntul formulat,  dispunandu-se  apoi,  prin    ordonanta  a  procurorului,    extinderea urmaririi penale cu privire la fapte noi, si ulterior clasarea pentru parte dintre cele cuprinse in denunt.
 • Pretinsele 'nelegalitati' ale anchetei penale nu formau si nu pot forma obiectul controlului pe care Curtea Constitutionala il exercita. Acceptarea ideii contrare, cu consecinta cenzurarii legalitatii actelor de urmarire penala  indeplinite in cauza, ar insemna acceptarea incalcarii, chiar de catre Curtea Constitutionala a competentei altor autoritati publice, respectiv cea a instantelor de judecata.27691 vizualizari

 • +16 (26 voturi)    
  ei, na! (Vineri, 10 martie 2017, 14:27)

  Fapte [utilizator]

  Nu al bunului simt?
  • -70 (106 voturi)    
   Omul spune cu subiect si predicat.... (Vineri, 10 martie 2017, 14:50)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Fapte

   CCR spune cu subiect si predicat ceea ce intelege si o curca: militianul nu poate aresta primarul ca a decis ca pe o strada se circula cu viteza X.
   Dar MaiProstiCaMilitienii nu inteleg nici macar lucruri simple si se aduna cu turmele in piete sa behaie #rezist.
   Rezista prostia in ei, ceva de neinchipuit !
   • +55 (73 voturi)    
    ha ha ha (Vineri, 10 martie 2017, 15:04)

    /./ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Curtea bate campii, DNA-ul nu cerceteaza oportunitatea ci fapte de natura penala.Concluzia este ca ancheta poate continua in liniste dupa decizia de azi a CCR.
    • -22 (38 voturi)    
     Haistagi (Vineri, 10 martie 2017, 16:40)

     Reticentul [utilizator] i-a raspuns lui /./

     Pai CCR zice ca DNA a facut, cu stiinta, pana la declinarea competentei, POLITIE POLITICA. Vrei sa spui ca poate continua sa faca politie politica, precum Directia de Cercetari Penale a Securitatii pe vremea lui GHGHDej-Vasinski?! Mai baieti, mai... nu pricepeti chiar si voi, ca vremurile s-au schimbat? Ajunge cu totalitarismul asta #rezist, ajunge cu neocomunismul asta occidental Obama-merkelian-sorosist, ajunge cu propaganda asta goeblista, in general AJUNGE. E vremea respectarii democratiei. In care ce sa vezi, nici in vis nu poti afirma ca CCR bate campii. Pai de cei ca tine ce sa se mai spuna atunci?!
     • +4 (8 voturi)    
      Haide Hagi ?... (Vineri, 10 martie 2017, 19:55)

      si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

      Retarditicentul?...
    • +10 (18 voturi)    
     Deci nimeni pe lume nu-i poate ancheta (Vineri, 10 martie 2017, 17:17)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui /./

     pe cei 28 ministrii daca aveau habar despre cam ce se scria in ordonanta de la miezul noptii pentru care si-au dat acordul . . .
     Oricum nu are importanta. Stie Dragnea.
    • +10 (18 voturi)    
     Nu-ti bate capul, ca atata poate saracul (Vineri, 10 martie 2017, 17:32)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui /./

     Evident ca nu cerceteaza oportunitatea, ci LEGALITATEA. Daca pentru a decide ca pe strada Y se circula cu viteza X primarul a fost platit de cineva, e clar ca e ilegal si ca deci DNA-ul are tot dreptul sa intervina si sa cerceteze. Dar logica asta e prea mult pentru "newlook"...
     Mai mult, pe mine ma distreaza afirmatia ca se amesteca in treburile guvernului, ca nu-i lasa sa lucreze. Pai ce, I-a arestat, inchis si nu mai pot fi la guvern sa lucreze? Cum vine asta? Si mai mult, ce atributii ale puterii legislative (apropo, asta stiam ca e parlamentul, nu guvernul) si-a arogat? Ca nu stiu ca DNA-ul sa fi dat vreo lege! Poate stie "newlook"...
     • +5 (9 voturi)    
      valabil (Vineri, 10 martie 2017, 18:23)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      argumentul si pt. dorneanu.
   • +48 (68 voturi)    
    pentru ca esti cu retard iti explic mai lent (Vineri, 10 martie 2017, 15:07)

    Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    dna nu ancheta continutul ordonantei ci modul in care a fost data ! intelegi sau trebuia sa scriu si cu litere mari?
    • -34 (48 voturi)    
     Militiene... (Vineri, 10 martie 2017, 15:19)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

     Militiene...si cand te apelez asa, iti fac un serviciu, te creditez cu doi neuroni:

     NICI MACAR CUM S-A DAT LEGEA / ORDONANTA / HOTARAREA PRIMARIEI ...
     NU ESTE DE COMPETENTA DNA ?

     Proslavesti un tap mort, dar astea sunt limitele tale. Citeste, citeste, ca nu doare !
     • -27 (41 voturi)    
      NU ESTE DE COMPETENTA DNA !!! (Vineri, 10 martie 2017, 15:31)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      NICI MACAR CUM S-A DAT LEGEA / ORDONANTA / HOTARAREA PRIMARIEI ...
      NU ESTE DE COMPETENTA DNA !!!

      CCR o spune in extenso in motivarea actuala, dar si in altele!

      #rezist pot incerca sa si citeasca putin, nu numai sa urle. Nu doare!
      • +18 (28 voturi)    
       poate intelegi mai bine (Vineri, 10 martie 2017, 16:22)

       hot news [utilizator] i-a raspuns lui newlook

       tu,cel mai imformat roman:
       Procurorii DNA au anunţat luni că au clasat dosarul Ordonanţei 13, de modificare a Codurilor penale, deschis pe baza unei sesizări în care se reclama folosirea influenței/autorității de un lider de partid pentru a favoriza o persoană urmărită penal sau judecată şi, care, astfel ar fi beneficiat direct sau indirect de foloase necuvenite.
       Au avut o plangere care se referea la folosirea influentei unui lider de partid PENTRU A FAVORIZA o persoana urmarita penal sau judecata..nici faptele astea nu sunt in competenta DNA ?
       Asta inteleg eu si multi altii..au avut o plangere care era de competenta lor si legal,erau obligati sa faca cercetari.
       si inteleg si ca e posibil sa ma insel..de aia ma informez din mai multe surse.
       Totusi,am ramas la parerea mea..
       Si tu esti liber,sa ramai la a ta..daca,consideri ca te-ai informat destul
      • +10 (16 voturi)    
       Shh (Vineri, 10 martie 2017, 17:18)

       eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui newlook

       Fiti atenti, amicii mei. Aici puteti privi un bou in habitatul lui natural. Priviti si ascultati cu atentie cum rage.

       "NU ESTE DE COMPETENTA DNA !!!"

       Atat de maiestuos.
     • +4 (6 voturi)    
      hai ca asta cu tapul mi-a placut ! (Vineri, 10 martie 2017, 20:00)

      si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Inca ai boala pe "tzap" , i-ai aruncat cerneala in barba , dar tot te frica de militieni?...

      maaaa , ilegalistu-le mic analfabet ...

      "ma-i" lasa dragnea manifestili alia de Tiliorman, ca sa scoala ma-ta mare dân mormant si iti da o bataie cu jordeaua de scoti apa din putz plangand la ora 5 dimineata sa uzi castravetii ...
   • +27 (39 voturi)    
    dar totusi (Vineri, 10 martie 2017, 15:24)

    moka [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    daca primarul a luat spaga sau a fost fortat sa dea o lege ca pe acea strada sa fie un alt regim de viteza, fiindca unii au avut un interes, cum e?
    cine mai behaie atunci? sa behai tu de unu singur cand te-oi lovi de o lege data cu dedicatie sa vezi cum e. Operste CCR-ul astfel de situatii? Nu cred.
   • +27 (37 voturi)    
    dorneanu asta (Vineri, 10 martie 2017, 15:25)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    al tau, s-a transformat in ecoul lui tradiceanu mincinosul si al lui dragnea penalul.
    in primul rand DNA a fost sesizata si nu s-a autosesizat, cu privire la posibilul element de coruptie ce ar fi aparut in timpul conceperii si aparitiei ordonantei, numitul dragnea (si nu numai el), oug 13/2017 fiind mai mult decat cusuta cu ata de zeghe.
    cum sa afli ceva daca nu faci o ancheta?
    DNA in niciun caz nu a anchetat oportunitatea legala, pt. ca nu era indrituita sa o faca, motiv pentru care, in momentul in care a constatat ca nu mai e de competenta ei, a inaintat dosarul parchetului genera. asta insa dorneanu nu a mai tinut cont.
   • +15 (21 voturi)    
    Provocare: declaraţi-vă locul de muncă (Vineri, 10 martie 2017, 16:16)

    MG [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    şi funcţia. Sunt convins că sunteţi bugetar sau politician la "putere", momentan.
   • +11 (17 voturi)    
    #Rezist (Vineri, 10 martie 2017, 16:51)

    insist pana la capat [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    la prostiile ciumeților tăi din ccr și merg în orice clipă peste ei!

    Dornene, te-ai dat pe față,
    Nu te iertăm niciodată,
    Ai comis un nou abuz,
    Spânzură-te în apus!

    Mergem duminică peste jegurile voastre numite politic la ccr și cerem depolitizare, numiri judiciare de la singura instituție serioasă - ICCJ !

    Mulțumim dna Stanciu pentru opinie separată!
   • +7 (7 voturi)    
    Da, dar... (Vineri, 10 martie 2017, 19:28)

    keenox [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    @newlook : Dar daca primarul primeste spaga ca sa ia decizia aia, militianul poate sa-l bage la parnaie.
    Cam asta e finetea pe care nu o sesizezi dumneata...
   • +3 (3 voturi)    
    Cu un om al cavernelor in frunte (Vineri, 10 martie 2017, 22:31)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    la ce te poti astepta de CCR ???? Dorneanu a intrat la drept cu dosar aprobat de Comitetul de partid si apoi a fost fidel regimului comunist in activitatea sa. Cati nevinovati o fi bagat la puscarie, pentru convingeri politice, acest dinozaur stalinist......
  • +44 (60 voturi)    
   deci daca puterea legislativa ( Parlamentul) sau (Vineri, 10 martie 2017, 14:56)

   ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui Fapte

   sau Guvernul ( prin OUG) decid maine ca toti cei ce nu sunt membrii PSD sa fie impuscati nimeni si nimic nu-i poate opri????E absurd!!! Trebuie sa existe un mecanism de control al oricarei puteri altfel nu mai e democratie e o dictatura a Parlamentului sau Guvernului.
   • -43 (59 voturi)    
    Exista un control (Vineri, 10 martie 2017, 15:08)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

    Exista un control reciproc, dar matale, bolnav de stalinism-nazism #rezist, nu il vei intelege 2000 de ani de aici inainte.
    Nu ai dotarea necesara, pur si simplu.
    Vocatia matale e sa iesi in piata si sa urli....pana se mai gandeste vreun manipulator binom sa mai dea foc la vreo doua sute din specia ta de idioti utili, sa "creeze o emotie" pentru "Guvernul Meu" !
    • +21 (35 voturi)    
     De unde atata sensibilitate pt. "nazism" (Vineri, 10 martie 2017, 15:20)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     la romanasii pesedisti? Care e treaba cu nazismul in Romania, tara co-beligeranta alaturi de fostul tovaras de pact Ribbentrop-Molotov al lui Stalin? Iexista (sic) doua explicatii: prima, se da in KJ ca e neamt si toti nemtii, inclusiv aia stabliti acum o mie de ani aici sunt cum sunt si doua, ia ghiciti care e tara care are dreptul la aceasta sensibilitate si unde cuvantul are rezonanta? (Ar mai fi si SUA dar aia, deocamdata, respecta rule of law).
    • +22 (32 voturi)    
     Asa iti povesteste Rusia Yesterday? (Vineri, 10 martie 2017, 15:23)

     Primul [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Ce control visezi bai kgb? Nu vezi ca nu mai au niciun control?
     Dar lasa ca reusim noi sa-i aruncam cumva de acolo.
    • +13 (21 voturi)    
     La care binom te referi? (Vineri, 10 martie 2017, 15:26)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     La binomul Maior - Dracnea, sau la Coldea - Tonta?
    • +14 (20 voturi)    
     deci (Vineri, 10 martie 2017, 15:26)

     hot news [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     toti sunt prosti si doar tu, care esti convins ca prededintele umbla cu butelii de gaz sau kerosen prin tara sa dea foc la oameni esti cel mai informat si inteligent dintre noi..
     corect?sau am inteles gresit?
   • +8 (14 voturi)    
    interpretare eronată (Vineri, 10 martie 2017, 15:12)

    Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

    Nu asta spune decizia CCR, ci spune că nu parchetul decide asupra oportunității unui act normativ.
   • +7 (13 voturi)    
    gata_cu_aberatiile (Vineri, 10 martie 2017, 15:20)

    user01 [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

    dar depinde cine o face. Nu guvernul trebuie sa faca astfel de legi ci parlamentul. Guvernul poate da ordonante de urgenta dar limitele par sa fie discutabile...
    Problema se pune cine controleaza Guvernul aici ca parlamentul e votat si cam are toate drepturile sa faca legi.
    Dar, mai e o problema, legile facute de parlament au un parcurs complicat si ajung mult mai greu la aplicare, inclusiv presedintele poate interveni asupra promulgarii lor.
    In schimb guvernul poate sa faca legi in "15 minute" chiar si "noaptea ca hotii" si asta nu e ok.
    Nu vad care sunt motivele pentru care nu se modifica constitutia in sensul limitarii puterii guvernului in a da astfel de ordonante...
   • -14 (26 voturi)    
    Și tu crezi că DNA trebuie să oprească Guvernul? (Vineri, 10 martie 2017, 15:23)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

    Așa s-a instaurat comunismul, exact cu metode din astea la care visezi tu.

    Problema reală sunt ordonanțele de urgență în sine, ele trebuie eliminate cu totul. Caută un singur exemplu în țările civilizate în care procuratura anchetează guvernul!
    • +4 (6 voturi)    
     care guvern, mah... (Vineri, 10 martie 2017, 20:33)

     si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui Harald

     saracule cu Duhul ...

     astia joaca barbut pe sub masa , se pregatesc de parnaie, e genetic. mai ard si cate o pornoaca pe laptopul platit de tine, daca nu esti asistat sau bujietar...
     • -3 (7 voturi)    
      Mai schimbă placa și nick-name-ul (Sâmbătă, 11 martie 2017, 2:11)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

      Eu nu sunt nici asistat, nici bugetar, dar nici nu mai plătesc impozite în România de destui ani, așa că nu-ți face griji pentru mine. Însă m-am cam săturat să văd agenda publică din România făcută de SRI și promovată de păcălici ca tine.

      La următoarea instruire spune-le că ei sunt bugetari și ar trebui să le fie rușine că se implică în politică în timp ce sunt plătiți din bani publici. Treaba SRI e să adune informații, nu să încerce să guverneze.

      Nu era de-ajuns că SRI-ul avea judecători la Înalta Curte, acum a ajuns să aibă și la CCR! Apucă-te de o muncă cinstită și nu mai face galerie DNA-ului. A călcat pe bec de destule ori, iar faza cu anchetarea guvernului a fost bomboana de pe colivă.

      Ai găsit exemplu de guvern din vest anchetat de procuratură?
      • +1 (1 vot)    
       Stii de ce nu a gasit ? (Sâmbătă, 11 martie 2017, 11:12)

       Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Harald

       Pt ca in vest nu o sa gasesti niciodata un ministru care sa emita doua sau mai multe documente ale caror continuturi se bat cap in cap, inregistrate cu acelasi nr de inregistrare; nu o sa gasesti niciodata un ministru sau vreun functionar care sa distruga un document original inregistrat si opisat, fara ca macar sa ramana o copie a acelui document; nu o sa gasesti un functionar care sa sustraga acte originale si alte asemenea.

       Tot asa, in vest, nu o sa-ti dispara niciodata dintr-un minister exemplarul original al unui contract in valoare de peste 1,5 miliarde de $, in lipsa caruia nu se poate porni o cercetare penala !

       PS. Doar din cauza asta nu a gasit !
       • -3 (3 voturi)    
        Studiază cazul noului aeroport (Sâmbătă, 11 martie 2017, 11:27)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        Berlin-Brandenburg și imaginează-ți ce-ar fi făcut DNA dacă toată povestea s-ar fi petrecut în România.

        Încearcă să înțelegi că procuratura are niște limite de a investiga. În esență tu asta susții, că nu există asemenea limite și că procuratura poate investiga tot ce dorește, urmând să găsească ea articole în Codul Penal în care să încadreze faptele.
        • +2 (2 voturi)    
         Ei, Harald, un pic de coruptie tot (Sâmbătă, 11 martie 2017, 12:01)

         Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Harald

         a fost si acolo !

         Altfel, eu spun doar ca Parchetul nu poate ancheta chestiunile de oportunitate, de constitutionalitate, de legalitate ce se ivesc in legatura cu o lege sau alta. Dar daca apar indicii temeinice, desi eu as zice ca sunt suficiente si niste suspiciuni rezonabile, ca resorturile elaborarii unei OG, OUG sau HG, se datoreaza, sa zicem, unui santaj, unui trafic de influenta, unei dari de mita, fii sigur ca Parchetul este indreptatit sa cerceteze si sa trimeata in judecata (daca strange probe suficiente) pe vinovat , sau pe vinovati !
   • +12 (20 voturi)    
    Exista, doar ca din pacate el a incaput (Vineri, 10 martie 2017, 15:47)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

    pe mana PSD.!

    Astfel Ordonantele Guvernului nu pot fi atacate pt neconstitutionalitate decat de catre klingonianul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea iar legile (ca si OUG-urile) primesc OK-ul de constitutionalitate de la CCR (astazi, majoritar pesedist).

    PS. Cu alte cuvinte, se poate spune ca actualmente nu mai sunt pesedisti sub vremi, ci vremurile sub pesedisti !
   • -1 (1 vot)    
    Controlul stă în justiție! (Vineri, 10 martie 2017, 19:03)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

    Guvernul dă legea dar nu are voie s-o aplice, justiția e cea care o aplică. Și legea nu legiferează ce ai voie să faci ci ce n-ai voie să faci.
  • +13 (19 voturi)    
   Columbia europeana (Vineri, 10 martie 2017, 16:11)

   marsur [utilizator] i-a raspuns lui Fapte

   In concluzie daca o lege / OUG a fost emisa sub presiunea unui grup mafiot nimeni nu poate interveni ? Daca eu dau spaga unei jumatati a guvernului pentru a imi emite un act favorabil mie beneficiez si eu de imunitate sau numai membrii guvernului ????
   • +2 (6 voturi)    
    nu are legătură (Vineri, 10 martie 2017, 16:52)

    Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui marsur

    Dacă cineva face trafic de influență el poate fi nu doar cercetat, ci și condamnat. La fel pot fi condamnați și membrii guvernului care au luat banii. Asta spune și CCR. Ce nu poate fi cercetat de procurori e legat de ideea unuia sau a tuturor miniștrilor că ar fi bine să dea o OUG tembelă dacă nu există indicii că ideea ar fi fost generată de orice altceva decât de credința lor că, de fapt, fac bine (fie și unei minorități restrânse de politicieni). Dacă procurorii au indicii că ideea a fost generată de șpagă, trafic de influență sau altele de felul ăsta, au liber la cercetat. Cam asta zice CCR.
    • +1 (1 vot)    
     da (Vineri, 10 martie 2017, 19:50)

     moka [utilizator] i-a raspuns lui Andrei57

     si cum se cheama presiunile la care a fost supusa parca ministra pentru relatia cu parlamentul pentru a-si schimba pozitia?
     Abuz sau santaj sau cum?
     Cum se cheama cand dai ceva cu dedicatie pentru colegii tai din politica si pentru seful tau direct pe linie de partid? Nu e un conflict de interese undeva?
   • +1 (7 voturi)    
    Este foarte clar (Vineri, 10 martie 2017, 17:43)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui marsur

    Mafia Rosie s-a instalat confortabil si la CCR.
 • +54 (72 voturi)    
  DNA, anchetand modul in care a fost elaborata (Vineri, 10 martie 2017, 14:30)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului ?!?!?

  buna ?
  buna ??
  buna ???

  BUNA ?!?!??!?!?!?!!??

  dornene, asadar te-ai dat pe fata ,

  FMMIG DE JEG PENAL SCARBOS INCA IN VIATA !!!

  #rezist_!

  #refuz_!

  #va_acuz_de_abuz_!

  #nu_va_vom_ierta_NICIODATA_!!!
  • +36 (46 voturi)    
   fara dubii astia-s pe-o mina cu hotii (Vineri, 10 martie 2017, 14:37)

   mnicku [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   li se cere una si ei analizeaza ce vor dupa care hotii cu hirtia ccr, uite d-le ccr-ul zice ca-i asa cum am facut noi si e legal

   niste jeguri ordinare
  • +10 (18 voturi)    
   Azi sunt de acord cu injuratura ta (Vineri, 10 martie 2017, 15:24)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   si te sustin.

   Dragilor domni si doamne, Dorneanu, Enache, Lăzăroiu, Minea, Morar, Pivniceru, Teodoroiu si Varga Attila:

   FMMIG DE JEGURI PENALE SI SCARBOSE INCA IN VIATA !!!

   +1
   • +6 (14 voturi)    
    #respect pe viata Liviei Stanciu !!! (Vineri, 10 martie 2017, 16:50)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

    ...DNA isi aroga atributii ce apartin puterii legislative sau Curtii Constitutionale ?!?!?

    AROGANTI SUNTETI VOI FMMIG LA TOTI , SI INCA 20 DE GENERATII DE ACUM INAINTE !!!!

    In ce constau argumentele Liviei Stanciu:
    Dosarul penal in discutie se afla insa in faza de urmarire penala in rem, care, asa cum am aratat, are un caracter esentialmente nepublic, iar din documentele depuse la dosar, nu rezulta ca s-a anchetat oportunitatea sau legalitatea/constitutionalitatea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.13/2017, ci fapte penale cu privire la care Ministerul Public a fost sesizat prin denuntul formulat, dispunandu-se apoi, prin ordonanta a procurorului, extinderea urmaririi penale cu privire la fapte noi, si ulterior clasarea pentru parte dintre cele cuprinse in denunt.
    Pretinsele 'nelegalitati' ale anchetei penale nu formau si nu pot forma obiectul controlului pe care Curtea Constitutionala il exercita. Acceptarea ideii contrare, cu consecinta cenzurarii legalitatii actelor de urmarire penala indeplinite in cauza, ar insemna acceptarea incalcarii, chiar de catre Curtea Constitutionala a competentei altor autoritati publice, respectiv cea a instantelor de judecata.

    AJUTA-NE DOAMNE SA VEDEM UN PROCES PENAL !!!

    Președinte CC A Romaniei, nu a HOTIEI :

    Livia Doina Stanciu

    Judecător 1
    Judecător 2
    Judecător 3
    Judecător 4
    Judecător 5
    Judecător 6
    Judecător 7
    Judecător 8

    INCULPAT Valer Dorneanu
    INCULPAT Marian Enache
    INCULPAT Petre Lăzăroiu
    INCULPAT Mircea Ştefan Minea
    INCULPAT Daniel Marius Morar
    INCULPAT Mona-Maria Pivniceru
    INCULPAT Livia Doina Stanciu
    INCULPAT Simona-Maya Teodoroiu
    INCULPAT Varga Attila


    SENTINTA : PUSCARIE PE VIATA PENTRU CURTEA DE CAKAT A ROSIILOR !!!
    • +5 (5 voturi)    
     Revino-ti bre! (Vineri, 10 martie 2017, 18:50)

     alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     "INCULPAT Livia Doina Stanciu"

     WTF?
     • +2 (2 voturi)    
      am dat deja erata, (Vineri, 10 martie 2017, 19:19)

      si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

      dar se pare ca nu pot ei sa valideze la cat de repede scriu eu cand intru in rosu pur si absolut ... au pangarit pana si o culoare pura, primara, care reprezinta miliarde de vagoane de sange varsat pe tariroriul României pentru doua cuvinte :

      Dreptate si Fratie !

      Scuze, HOTZNEWS

      :)
  • +9 (13 voturi)    
   S-au uitat in (Vineri, 10 martie 2017, 15:27)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   ordonanta 13 si si-au vazut viitorul in ea.
 • +47 (59 voturi)    
  pai cum naiba .. (Vineri, 10 martie 2017, 14:32)

  hot news [utilizator]

  Nu tocmai asta a fost motivul anchetei?MODUL IN CARE A FOST ELABORATA OUG 13 .

  NU S-A ANCHETAT OPORTUNITATEA ADOPTARII,CI MODUL IN CARE A FOST FACUTA: FARA AVIZE,ETC,ETC.
  Cel putin asa am inteles din ce s-a prezentat in spatiul public.

  Adica..pana la urma sa ne lamureasca naibii cineva .
  • +25 (29 voturi)    
   abureala (Vineri, 10 martie 2017, 14:45)

   un revolutionar [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   se refera doar la cine are dreptul sa da ordonanta si nu la modul, continutul și implicatiile posibil neconstitutionale ale acesteia.
  • -6 (14 voturi)    
   Ce lege spune că trebuie avize? (Vineri, 10 martie 2017, 15:26)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   Ce lege spune că avizele trebuie ținute la dispoziția DNA?

   Așa cum DNA nu numără voturile în Parlament, tot așa DNA nu verifică nici avizele de la Guvern.
 • +34 (36 voturi)    
  atat zic (Vineri, 10 martie 2017, 14:33)

  zigot [utilizator]

  ciorbea (avocatul poporului) si- a gasit omologul la ccr;
  clarviziune tip p s d
 • +9 (11 voturi)    
  Mda (Vineri, 10 martie 2017, 14:33)

  CalmArius [anonim]

  "Reveniti-va cu amanunte"!!
 • +29 (35 voturi)    
  Guvernul sa dea OUG cu dedicatie fara numar (Vineri, 10 martie 2017, 14:38)

  dexpropriat [utilizator]

  "De la nasu pentru fratii mei din puscarie, 3000 de gratieri!"
 • +34 (46 voturi)    
  ...rusine... (Vineri, 10 martie 2017, 14:38)

  ALTAN [utilizator]

  ...rusine !...rusine !...rusine sa va fie CCR !!! DNA a anchetat modul in care a fost intocmita Ordonanta,Nu oportunitatea ei !!! RUSINE Valer Dorneanu !!!
 • +37 (43 voturi)    
  Niste PSD-isti deghizati in judecatori ! (Vineri, 10 martie 2017, 14:40)

  Idealistu [utilizator]

  Se vede de pe Luna, ca motivarea CCR este POLITICA si nu de drept constitutional. Singurul judecator adevarat din aceea "adunatura" de la CCR este d-na Livia Stanciu.
 • +34 (42 voturi)    
  f... m.... m.... de jeg !!! (Vineri, 10 martie 2017, 14:40)

  liviu_ [utilizator]

  cu alte cuvinte ccr da guvernului drepturi aproape nemarginite...

  daca ei apreciaza maine ca un OUG prin care parlamentarii sunt deasupra legii nu le poate face nimeni nimic, corect?!

  cand o institutie are prea multe drepturi... se ajunge la dictatura... in romania e guvernul si (mai ales) CCR!

  apropos mai jegule... dar guvernul are dreptul sa se bage peste atributiile producaturii si a dna, nu?! ca la cat ii injura...

  ce sa zic... in maxim 2 ani, daca nu se schimba nimic.... tara asta este PA.... pentru multa vreme!
 • +22 (28 voturi)    
  "Livia Stanciu a formulat o opinie separata" (Vineri, 10 martie 2017, 14:47)

  cladob [utilizator]

  este undeva documentul ?
  • +14 (14 voturi)    
   Da (Vineri, 10 martie 2017, 15:07)

   Barosanu_nr1 [utilizator] i-a raspuns lui cladob

   E la pagina 58.
  • +11 (13 voturi)    
   este in formsat pdf... (Vineri, 10 martie 2017, 15:19)

   ion+ [anonim] i-a raspuns lui cladob

   ... asezat sub prostul nostru, comunistul de un rosu aprins, sluga la PSD doua legislaturi.
 • +24 (30 voturi)    
  perfect.. (Vineri, 10 martie 2017, 14:55)

  rochiri [utilizator]

  liber la furat..!
  Acum urmeaza atacul pe DNA si PGA schimbarea oamenilor de acolo ...si bunastarea promisa de PSD
 • +21 (27 voturi)    
  la ce-s buni ? la nimic .... (Vineri, 10 martie 2017, 15:06)

  TRABI [utilizator]

  Nu-i CCR-ul nostru . Traiesc intr-o lume paralela cu realitatea din randul oamenilor care muncesc onest si cunosc zilnic ce inseamna nevoia . Pentru ei nu exista decat jocuri politice si-atat poporul n-are nici o importanta .
  Toate punctele importatnte de care avem nevoie , sunt tinute in interesele altora , de sorginte sclavagisto stalinista . Nu pleaca decat cand i-or lua cel de sus ..... curte de conturi , asf , banca nationala , ccr , externe , camere . Daca se continua tot cu astfel de fosile , in doi ani de zile , nu mai suntem in UE => spre est si adio tara .
 • +16 (22 voturi)    
  Sa va fereasca dzo... (Vineri, 10 martie 2017, 15:09)

  ouyang [utilizator]

  Vine si momentul confruntarii. E tot mai evident pe zi ce trece. Vom muri cu ei de gat.
 • +27 (37 voturi)    
  Bravo d-na Stanciu ! (Vineri, 10 martie 2017, 15:09)

  DelMa [utilizator]

  Fata de aceasta magarie a CCR sunteti singura de partea adevarului ! Nu de partea hotilor, cum este Dorneanu si altii aparandu-i prin aceasta decizie ilogica.
 • +17 (27 voturi)    
  Legea te obliga la buna credinta (Vineri, 10 martie 2017, 15:09)

  Marius_23 [utilizator]

  In orice pozitie te afli se presupune ca ai buna credinta, daca nu discutam de abuz in serviciu sau complicitate cu hotii . In momentul in care tu legiferezi furtul de pana in 200.000 de RON, adica daca omul nu are nimic pe numele lui nu se mai recupereaza practic niciodata prejudiciul despre ce vorbim ?
  DNA cerceteaza si foarte bine face . Nu suntem tara hotilor !
  • 0 (4 voturi)    
   Ba da. Țara hoților și țara abuzurilor justiției (Vineri, 10 martie 2017, 21:47)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui Marius_23

   Abuzurile a două tabere nu se compensează între ele. Dacă tu legiferezi furtul de până la 200.000 RON nu ai ce căuta în postura de legislator, iar dacă cineva de la DNA cercetează guvernul nu are ce căuta în postura de procuror.

   Fără principii nu există democrație, există doar o ceartă între două cete de cimpanzei. Dar mai presus de tabăra de cimpanzei din care faci tu parte și mai presus de tabăra de cimpanzei din care face Grindeanu parte se află democrația și separația puterilor în stat, adică viitorul României ca țară civilizată.

   Guvernul trebuie lăsat fără jucăria ordonanțelor de urgență, iar DNA nu cercetează procesul de decizie din cadrul guvernului nici dacă mâine dă o ordonanță care spune să stai în cap.
 • +22 (30 voturi)    
  CCR in componenta actuala (Vineri, 10 martie 2017, 15:12)

  DiDiRo [utilizator]

  a dat liber la ANARHIE: adica organizatia MAFIOTA pedesere prin trimisi in guvern gen "alta intrebare" si alcoolistul nevertebrat grindeanu pot sa faca orice fapta penala pentru ca nu pot fi trasi la raspundere decat cu aprobarea restului de haita cazata in Casa Poporului pentru cel putin 4 ani daca nu cumva ne va erdoganiza CIUMA ROSIE
 • +15 (21 voturi)    
  Istoria ne invata ca.... (Vineri, 10 martie 2017, 15:14)

  Petru-DoruCiuca [anonim]

  Orice sistem se schimba si ca orice organizatie se naste traieste si moare.
  Este timpul sa ne intrebam: Ce este CCR? De ce credem ca niste biete slugi de partid, detin adevarul absolut?
  CCR este aproape de groapa de gunoi a istoriei.
  • -1 (5 voturi)    
   Pe tine nu te-a învățat nimic istoria (Sâmbătă, 11 martie 2017, 2:23)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui Petru-DoruCiuca

   Când o să-și desființeze Germania Curtea Constituțională, atunci să propui desființarea ei și în România.

   Cât despre politizare, în State președintele numește judecătorii de la Curtea Supremă (care joacă rol și de Curte Constituțională). iar acei judecători sunt numiți pe viață, nu pentru un mandat limitat ca în România.

   Sigur că orice sistem se schimbă, dar atât timp cât ai o constituție, ar fi recomandat să ai și o curte constituțională. Sau rămâne să interpreteze Kovesi constituția cum crede ea?
 • +23 (27 voturi)    
  CCR (Vineri, 10 martie 2017, 15:19)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Aceasta institutie e acum POLITIZATA si condusa de un procuror ceausist covertit in fesenist, consilier al CRIMINALULUI Iliescu, apoi devenit pesedist = mafiot si complice la jaful concentrat al Ciumei Rosii pentru a distruhe țara. Printre membrii CCR sunt uslași de-ai lui Fenechiu sau reprezentanți ai grofimii maghiare care a furat sub orice guvernare. România nu e stat de drept, ci stat mafiot si, din pacate, CCR e o parte a lui
 • +27 (27 voturi)    
  Asta-i ca in bancurile seci (Vineri, 10 martie 2017, 15:21)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  Doua vaci crosetau apa minerala intr-o pestera ....
  - Apropo de lapte, cat e ceasul ?
  Alta scoate termometrul si spune
  -Miercuri...!!!

  Asa si astia. Procurorii ancheteaza distrugeri de documente si fals intelectual, ei ii tot dau cu oportunitatea si legalitatea actului.
 • -18 (26 voturi)    
  GATA (Vineri, 10 martie 2017, 15:23)

  EmilNae [anonim]

  imi pare rau dar ccr v-a facut mii de scuze MUCI. Si lazar si codruta DEMISISIA sau DEMISI nu exista cale de intoarcere,AU INCALCAT GRAV CONSTITUTIA si nu gogu de pe strada ci tocmai cei care trebuie sa vegheze si sa penalizeze pe cei care incalca legea si constitutia. Si daca tocmai ei sint primii care o incalca ce dracului poti face altceva decit DEMITEREA daca nu au onoarea sa plece singuri.
  Cit despre ccr aflati de la mine ca si in 2012 si acum in 2017 ccr etSe format din oameni NUMITI de politic stiti treaba cu 3-3-3. Atunci cind cu IN ZORI CA HOTII stiti cu erata nu ati sarit in sus . Zegrean era bun. De ce? ca era cu noi. Acum dorneanu nu mai este bun ca nu este cu noi.
  Atunci csm si dna nu s-a sesizat cum au facut erata si cind au facut-o acum au sarit ca arsi. De ce? ca este cu noi.
  Concluzie: deci statul de drept este DOAR CE VREM NOI Daca nu este cum vrem noi este cu fascistii , hitleristii comunistii cu putin si cu banii lui voiculescu nu ai lui soros.
  PS. Dorneanu nu are decit UN SINGUR VOT DIN NOUA.
  Sfatul meu: spuneti lui codruta pina nu este demisa sa gaseasca stuti, potirnichi, iepuri fuste taioare sau pantofi ceva si la dorneanu ce naiba. Ce nu mai are vreun negulescu care sa puna pe vreun puscarias sa faca un denunt ca dorneanu a furat niste fulgi ce naba Este simplu ha cu un dosar si o urmarire penala la dorneanu ca am experimentat statul de drept la grebla.
  hihihihihihihihi
  • +12 (14 voturi)    
   La bulau se citeste Hotnews? (Vineri, 10 martie 2017, 15:45)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui EmilNae

   ai acces la internet? Varane, tu esti!
 • +13 (15 voturi)    
  "Bravo" marilor avocati din marile firme care (Vineri, 10 martie 2017, 15:25)

  Maniu [utilizator]

  oarbe fiind,si preocupate numai si numai de bani, nu si-au dat seama ca dau tara si deci propria lor bogatie (bogatii) pe mana ageamiilor, neconcurand niciodata, aproape niciodata, marii oameni de drept ca sa fie judecatori, sa-si spuna parerea public despre un parlament infractional, sa vina cu solutii etc. Desigur, daca s-au pus la adapost cu alde Fonseca din Panama li se rupe lor si inca la vreo doua generatii dupe (sic) ei, de ce va fi in Romania, UE, planeta....
 • +17 (21 voturi)    
  De fapt oftica mare pt PSD e alta : (Vineri, 10 martie 2017, 15:31)

  Susufler0 [utilizator]

  Si anume aceea ca pornind DNA o cercetare penala in rem, pe care, dupa cum spune CCR, nu ar fi avut dreptul sa o porneasca, s-au descoperit niste infractiuni de drept comun, savarsite in procesul de elaborare al OUG 13, pe care Parchetul General este obligat sa le cerceteze.

  Ii inteleg pe Marian Enache si pe Valer Dorneanu, pe care PSD, recte FSN, recte PDSR i-a facut oameni, ca sub pretextul declararii neconstitutionalitatii cercetarii modului in care s-a elaborat OUG 13 incearca sa blocheze cercetarea penala a lui Ciordache, a lui Costica Sima si a altor functionari din Ministerul Justitiei pt savarsirea infractiunii de fals intelectual, sustragere de probe si distrugere.

  Demersul lor este insa ineficient, pt ca daca s-au savarsit infractiuni de drept comun in procesul de legiferare, acestea vor trebui sa fie cercetate iar autorii lor deferiti justitiei.

  Este de neconceput sa fie acceptata incalcarea cu stiinta a legii in procesul de elaborare al unui act normativ.

  Din acest punct de vedere atitudinea Procurorului General Augustin Lazar este absolut normala si este de salutat faptul ca acesta nu s-a lasat intimidat.

  PS. Vom vedea ce se va intampla in continuare la CCR dar deja eu unul presimt ca aceasta institutie va deveni gardianul politicii pesediste de acaparare a statului.
  • -10 (14 voturi)    
   "luluta00"? (Vineri, 10 martie 2017, 16:39)

   Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Susule, se pare ca e mai repede decat am prognozat...
   • +8 (8 voturi)    
    555, nu zii hop, pana nu sari parleazul ! (Vineri, 10 martie 2017, 17:16)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    Stii cum vine spusa CCR ?

    Daca DNA intercepteaza intr-un mod considerat ulterior momentului interceptarii ca fiind neconstitutional o informatie despre savarsirea unei infractiuni de drept comun, pe care apoi o livreaza Parchetului General care la randul sau continua sa o ancheteze, dupa mintea amicilor tai in frunte cu "ideologul" miscarii, alde newlook, infractiunea ar trebui sa ramana necercetata !

    PS. Altfel, ai mai facut exercitii sa vezi cum suna viitorul tau nickname : 666... sper ca nu sunt oprelisti datorita conotatiei sale !

    PPS. O seara buna !
    • +1 (3 voturi)    
     Nu e chiar asa (Vineri, 10 martie 2017, 19:30)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Cel putin in sisteme juridice corecte. Deci daca interceptarea e ilegala, nu inseamna ca cercetarea se opreste. Cercetarea poate continua foarte bine, fara nici o piedica, doar ca daca fapta e dovedita, acea inregistrare nu e admisa ca proba in instanta. Deci acuzarea trebuie sa se bazeze pe alte probe.
     • +3 (3 voturi)    
      Exact asta spun si eu ! (Vineri, 10 martie 2017, 23:48)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      Cercetarea nu se opreste ! Doar trollii rosii incearca sa acrediteze ideea asta pe site.

      Un astfel de sistem juridic corect este si cel romanesc actual ! Tocmai de aceea a declarat acum o saptamana Lazar ca Parchetul va continua cercetarea penala a celor 5 infractiuni descoperite de DNA.
    • -2 (2 voturi)    
     haios (Vineri, 10 martie 2017, 21:32)

     Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Dar chiar așa se și întâmplă sau, cel mult, dacă se ajunge până acolo, pentru că se ajugne de multe ori, judecătorul dă dreptate celui anchetat. Și e normal să fie așa, pentru că procuroii trebuie să fie capabili să își facă treaba legal.
  • +4 (6 voturi)    
   continui cu CCR in culpa pt (Vineri, 10 martie 2017, 16:39)

   mnicku [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   favorizarea infractorilor in acest caz . Naspa pt ei .

   Vorba unuia de mai sus : "doua vaci crosetau apa minerala..... " cam asa si astia .
   • +4 (4 voturi)    
    CCR -anexa PSD ! (Vineri, 10 martie 2017, 19:34)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

    PSD face ce stie el mai bine sa faca atunci cand vine la putere si anume, sa-si subjuge institutiile.

    Prin urmare, in curand ne vom uita la CCR exact cum ne uitam la afisele de circ!

    PS. Vorba aia : Afara-i vopsit gardu' / Si-nauntru-i leopardu' !"
  • +1 (1 vot)    
   pe Dorneanu - care tb sa iasa la pensie! (Vineri, 10 martie 2017, 22:49)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   l-a facut om direct PCR. A terminat dreptul cand unii dintre noi nici nu ne nascusera, in 1967, acum CINCIZECI DE ANI. La pensie Dorneanu, la pensie! iti permite legea sa fii judecator la varsta ta?
 • +18 (26 voturi)    
  Ccr = psd ciuma rosie!!! (Vineri, 10 martie 2017, 15:33)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Una e controlul de constititionalitate pe care il face ccr si alta e investigarea unor posibile fapte penale comise cu ocazia adoptarii oug!! DNA nu ancheta oportunitatea adoptarii oug ci posibilele infractiuni comise!! E logic ca guvernul are dreptul legal de a da ordonante, nimeni nu contesta asta, dar si daca se da mita pt. a se adopta o oug, sau se comit falsuri cu ocazia adoptarii oug sau alte infractiuni, e normal sa se faca cercetari. In mod eronat ccr spune ca membrii guvernului au imunitate. Pai tocmai Constitutia spune ca nu au, ca nimeni nu e mai presus de lege si raspund pt. comiterea unor infractiuni - vezi legea raspunderii ministeriale!! Ccr s-a compromis total. S-a vazut ca o da cotita de cand nu -a pronuntat pe fond la Oug 13 desi produsese efecte juridice pe chestiunile de procedura penala. Dorneanu a refuzat in mod abuziv sa primeasca ordonanta DNA de clasare si declinare la PICCJ unde se vedea clar obiectul cercetarilor, altul decat oportunitatea. Respect doamnei judecator Livia Stanciu, singurul judecator adevarat de la Ccr, restul sunt politruci sau vanduti penalilor. Rusine Ccr!!! Trebuie depolitizata institutia iar atributiile sa treaca la ICCJ. Nu te poti numi judecator fara sa fii independent!! Or politrucii astia numiti politic numai independenti nu sunt!!! In plus, daca esti jurist 15 ani la un srl poti ajunge la Ccr. E absurd!!! Inca o data rusine ccr! Nimeni nu e mai presus de lege si Constitutie, nici macar ccr!!!
 • +8 (16 voturi)    
  un optimist ar zice ca (Vineri, 10 martie 2017, 15:37)

  alex..i [utilizator]

  Ar trebui sa ne bucuram totusi ca mai este macar 1 judecator cu capul pe umeri la CCR.
  • +3 (7 voturi)    
   Cât timp? (Vineri, 10 martie 2017, 18:28)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui alex..i

   Regimul mafioti-securiste din România, de tip Chevaz a prins in tentaculele CARACATIEI ROSII totul - justitie, educatie, administratie locala, sanatate etc etc. Regimul CRIMINAL PSD+ALDE+UDMR trebuie rasturnat ACUM, ct nu e prea târziu. Pentru TICALOSI nu exista legi, asa ca vr pleca LAPIDAT!. Tîrgoviste 2... va fi singura solutie pentru ei.
 • +14 (18 voturi)    
  Invazia comunistilor (Vineri, 10 martie 2017, 15:40)

  EmanuelWeb [anonim]

  in curand Erdogan va parea mic copil pe langa ce se intampla in tara asta de 2 bani!
  • +6 (6 voturi)    
   Pai nu suntem o tara de doi bani (Vineri, 10 martie 2017, 16:39)

   Marius_23 [utilizator] i-a raspuns lui EmanuelWeb

   Ce ar mai fura coruptii daca am fi de doi bani ? Propaganda asta vrea sa crezi, ca nu merita sa lupti in timp ce altii fura de sting .
 • -14 (20 voturi)    
  hehe (Vineri, 10 martie 2017, 15:42)

  Mazeta [utilizator]

  DNA a luat-o peste botic.
  • +9 (13 voturi)    
   Uhuhu (Vineri, 10 martie 2017, 16:00)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Las' ca -si dau peste bot unu' peste altu' PSD-istii tai cei iubiti.


   Asteptam sa se dea in gat la DNA.

   Acum pe bune, atata poti?
 • +18 (26 voturi)    
  E deosebit de grav (Vineri, 10 martie 2017, 15:43)

  brifcor [utilizator]

  Ceea ce aflam din asa-zisa "motivare" e deosebit de grav. Pentru ca este o diversiune comunistoida !
  Nimeni nu contesta dreptul unui guvern de a da OG sau OUG, dar acest gest trebuie neaparat sa aiba justificare.
  Si în cazul de fata procurorii nu s-au procupat nicio clipa de oportunitate, ci de modul ilegal, scandalos, discretionar, aproape dictatorial cu care câtiva ministri din guvernul rosu au actionat pentru a impune un act normativ cu dedicatie.
  TOATA motivarea este alaturi cu drumul.
  Se apropie cu pasi repezi statul totalitar PSD !!!
  • -1 (3 voturi)    
   Nu DNA verifică justificările guvernului (Sâmbătă, 11 martie 2017, 2:32)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui brifcor

   Știi ce ar merita justițiarii isterici ca tine? Să trăiască într-o țară condusă de procuratură. Înainte de Revoluția Franceză cam așa era acolo, puteai să fii uitat cu anii închis la Bastilia, fără proces.

   Tu ai impresia că dacă lași procuratura să ancheteze guvernul, Kovesi își va exercita cu responsabilitate și reținerie atribuțiile pe viitor? Dimpotrivă, ai să te trezești cu ea mai puternică decât președintele statului, fără alegeri și fără limită de mandate, cam cum a fost J.Edgar Hoover.

   România nu are nevoie de așa ceva, are nevoie ca justițiarii isterici să se potolească și să înțeleagă că DNA și SRI au deja prea multă putere pentru un stat democratic.
 • -10 (14 voturi)    
  Bun de tot (Vineri, 10 martie 2017, 16:00)

  Gigi Kent [utilizator]

  "nu pot intra sub incidenta legii penale, indiferent de incadrarea juridica data"

  Pai sa va spun eu ce s-a intamplat. S-a dus lingaul macoveist Politeanu sa depuna o plangere. A depus-o, culmea, inainte de adoptarea OUG. La cateva zile l-au chemat cei de la DNA sa isi modifice declaratia si sa faca o plangere cum ca Dragnea a facut trafic de influenta pentru adoptarea OUG. Pentru ca in plangerea penala initiala nu era nimic de competenta DNA. Ca sa inteleaga si postacii bolsevici cum se face justitie ... inventand situatii doar, doar putem scorni un dosar penal.

  Ceea ce spune insa CCR e destul de clar, orice aparenta de legalitate ar incerca DNA sa dea unei anchete in acest domeniu nu are cum sa o faca. Poate sa caute si daca a intrag Alina Ghica fara ecuson in Palatul Victoriei (ca inclusiv mizeria asta a circulat, ca ordonanta a fost redactata de ea) ca tot transpar motivele investigatiei, respectiv cenzurarea puterii legislative sau executive.
 • +12 (14 voturi)    
  E clar (Vineri, 10 martie 2017, 16:12)

  Colebil Clinton [utilizator]

  Astia ne iau pe toti de prosti. O natiune care a rabdat comunismul 40 de ani ar putea rabda si prostia si hotia inca 40 de ani, 27 s-au dus, deja. Numai ca,se stie cum s-a terminat comunismul. Doar ca acum sunt mult mai multi de eliminat. Cred ca s-ar termina mult mai rau.
  • +2 (6 voturi)    
   Mai avem 13 ani de rezistat (Vineri, 10 martie 2017, 16:36)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui Colebil Clinton

   http://www.contributors.ro/editorial/mai-avem-13-ani-de-rezistat

   Gabriel Liiceanu
 • +12 (20 voturi)    
  minciuna si manipulare CCR (Vineri, 10 martie 2017, 16:20)

  yellowdog [utilizator]

  NU LEGALITATEA A FOST ANCHETATA ci
  MODUL CUM A FOST ELABORATA OUG 13...

  NE CREDETI PROSTI???

  mama vostra de jigodii...
 • +8 (14 voturi)    
  Tabu? (Vineri, 10 martie 2017, 16:30)

  paulionescu [utilizator]

  Deci cei care fac legea sunt mai presus de ea?
  • -1 (5 voturi)    
   Cei care fac legea au mandat în sensul ăsta (Sâmbătă, 11 martie 2017, 2:35)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui paulionescu

   Nu Kovesi stabileste dacă îi convine sau nu o lege și nici nu e atributia ei să verifice avizele de la sediul guvernului.

   Guvernul e investit de parlament, iar parlamentul e rezultat din alegeri. Țăranii de 80 de ani și cu numai 4 clase înțeleg mai multă democrație decât tine.
 • +7 (17 voturi)    
  Violenta pare inevitabila... (Vineri, 10 martie 2017, 16:35)

  triciupa [utilizator]

  ... in situatia asta. Am tot sperat ca vom reusi sa-i eliminam pe ticalosi in mod pasnic dar din nefericire acum nu mai este posibil.
  Statul a fost capturat ce catre mafie, penalii au reusit sa-si infiltreze cozile de topor in institutiile-cheie iar mecanismele democratiei nu mai functioneaza. Motivatia CCR arata fara dubiu ca aceasta institutie fundamentala a cazut si de acum inainte orice abuz este posibil.
  Mi-e teama ca a venit vremea sa ne organizam si sa extirpam cancerul asta prin orice mijloace. Considerentele morale trebuie lasate de-o parte: este razboi si trebuie sa intram in logica razboiului. Din nenorocire va fi urat dar se pare ca nu mai avem alte optiuni. Cu cat vom actiona mai repede, cu atat va fi mai putin dureros. Orice asteptare, orice amanare ne va duce la deznodamantul din "89.
  • -1 (7 voturi)    
   În Anglia ai face 30 de zile de închisoare (Sâmbătă, 11 martie 2017, 2:40)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   pentru o postare ca asta. 30 de zile după gratii te-ar răcori un pic și ți-ar scoate prostiile din cap.

   Ai avut ocazia să-i elimini pe ticăloși la alegeri, dar tu ți-ai pus speranța într-un premier care guverna cu mandat de la SRI, nu cu mandat din partea electoratului.
 • 0 (12 voturi)    
  8-1, inclusiv Daniel Morar (Vineri, 10 martie 2017, 16:53)

  M.aura [utilizator]

  Ce mai e de discutat?

  "Curtea se compune din nouă judecători numiți pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau reînnoit. Câte trei judecători sunt numiți de către Camera Deputaților, Senat, respectiv de Președintele României."
  • +2 (4 voturi)    
   Dl Daniel Morar ma auziti? (Sâmbătă, 11 martie 2017, 12:24)

   democtrates [utilizator] i-a raspuns lui M.aura

   Chiar dumneavoastra ati votat pentru asemenea imbecilitate?
   Imi pare rau ca v-am dat exemplu in fata colegilor, prietenilor.
   Omul care a inceput lupta anticoruptie s-a lasat invins de sistem?
   Am citit o carte despre dumneavoastra , am zis asta-i omul, e Ardelean , va lupta.
   Mi-ati produs o mare dezamagire.
   Sau va au cu ceva la mana??
   Oricum dezamagirea este mare.
   Tot respectul pentru dna Stanciu. Sa stiti ca ea este printre putinele persoane in tara asta care au "coloana vertebrala".
 • +7 (13 voturi)    
  Dictatură parlamentară. (Vineri, 10 martie 2017, 17:03)

  ouyang [utilizator]

  Noapte bună, România.
 • +9 (13 voturi)    
  DNA (Vineri, 10 martie 2017, 17:26)

  andrei1232000 [utilizator]

  Concluzia: CCR nu se refera la ce a facut DNA. A dat un comunicat general. Adica a lut-o rau de tot pe aratura.
 • -2 (4 voturi)    
  LS (Sâmbătă, 11 martie 2017, 6:56)

  Cetateanu [utilizator]

  Deci: dna face servicii lu domnu preshu; dl. o trimite la loc cald; dna reitereaza serviciile.
  Dna judecator impartial care trimite la puscarie (in ancheta) o femeie care SI-A cerut banii inapoi de la dna jude (curat constitutional...). Da are opinii separate ca sa fie pe plac lu domnu preshu...
 • +2 (4 voturi)    
  Scrisoare dlui Dorneanu (Sâmbătă, 11 martie 2017, 12:09)

  democtrates [utilizator]

  Referitor la cele declarate de dumneavaostra:
  "nicio alta autoritate publica, apartinand altei puteri decat cea legislative, nu poate controla actul normativ al Guvernului din perspectiva oportunitatii actului de legiferare".
  desi nu sunt jurist de meserie, va pot spune urmatoarele:
  Noi, populatia Romaniei ne consideram autoritate publica, cu scopul de a discerne si a penaliza persoanele, institutiile publice care incalca si v-o spun cu mana pe inima" in mod flagrant " drepturile cetatenilor. Atentie mare domnilor, voi sunteti platiti din banii publici, ai mei, ai altora deci voi sunteti in slujba noastra nu a Parlamentului, a lui Dragnea, Tariceanu,Grindeanu, Basescu, Johanis etc.
  DNA nu a anchetat OUG nr.13 ci modul flagrant in care s-au incalcat anumite legi .
  Nu uitati poporul nu uita si nu prea iarta pe cei care i-au tradat.
  Cu stima si respect.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version