Anchetatorii iau in calcul si varianta unui accident stupid in cazul tanarului din Iasi, fiul unui ofiter SRI, gasit mort in holul apartamentului sau avand un cutit infipt in spate, scrie News.ro. Astfel, surse din randul anchetatorilor spun ca nu exclud ca tanarul sa fi murit dupa ce ar fi aruncat cutitul in perete, iar acesta i-ar fi ricosat apoi in spate.

Aceleasi surse afirma ca este posibil ca tanarul sa fi aruncat cutitul in peretele din hol, existand urme in acest sens, iar apoi obiectul ascutit sa-i fi ricosat in spate. Ulterior, tanarul ar fi cazut, iar la impactul cu podeaua cutitul s-a fi infipt adanc in corpul victimei.

Procurorii isi sustin teoria dupa ce au descoperit ca la inceputul lunii octombrie tanarul ar fi cumparat cutitul respectiv dintr-un magazin specializat.

Totusi, anchetatorii nu exclud nici varianta unei crime, investigatiile in acest caz fiind in desfasurare.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, cutitul cu care a fost injunghiat tanarul de 18 ani in urma cu o luna in holul apartamentului sau, fusese cumparat chiar de catre el, la inceputul lunii octombrie.

"A fost stabilita provenienta celor doua obiecte taietor-intepatoare gasite in locuinta - un cutit tip fluture (cu privire la care s-a stabilit ca a fost dobandit de victima cu doi ani in urma) si cutitul extras din corpul victimei (bun achizitionat de victima dintr-un magazin specializat din Iasi la data de 01.10.2016). A fost finalizat raportul de necropsie prin care s-a stabilit ca moartea a fost violenta si s-a datorat leziunilor produse de cutitul gasit in corpul victimei, iar analizele toxicologice au infirmat prezenta unor substante precum alcoolul etilic, droguri sau medicamente", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Procurorii sustin ca au mai multe versiuni cu care lucreaza, iar "cea mai solida ipoteza de lucru care este conturata in acest moment al cercetarilor asteapta sa fie validata de coroborarea probelor stiintifice aflate inca in lucru".

Anchetatorii mai precizeaza ca au fost dispuse patru expertize bio-criminalistice pentru identificarea profilului ADN, precum si mai multe perchezitii in sistem informatic cu privire la noua dispozitive de stocare a datelor informatice, insa rapoartele stiintifice inca nu au putut fi finalizate din cauza volumului foarte mare al datelor necesar a fi procesate.

Totodata, au fost ridicate inregistrari video de la camere de supraveghere amplasate in mai multe zone ale orasului si au fost audiate toate persoanele din anturajul largit al baiatului.

In total, au fost intervievate aproape 400 de persoane.

Tanarul iesean, elev la Liceul de Informatica, fiul unui ofiter SRI, a fost gasit mort in seara de 11 noiembrie, in propriul apartament, cu un cutit infipt in spate, politistii declansand cercetari pentru prinderea posibilului autor ai crimei.

Sabin Serban, elev in clasa a XII-a la Liceul de Informatica din Iasi, a fost gasit mort chiar de catre tatal sau, care lucreaza in cadrul SRI Iasi, baiatul avand un cutit infipt in spate.

Crima s-a petrecut in holul apartamentului din zona Alexandru cel Bun, unde tanarul locuia impreuna cu parintii sai.

Tatal adolescentului a sunat imediat la numarul de urgente 112, insa medicii echipajului SMURD sosit la fata locului nu au mai putut face nimic, baiatul fiind deja mort.

Vecinii au declarat ca au auzit zgomote pe casa scarii, insa au spus ca au crezut ca este vorba despre niste copii care se joaca in holul imobilului.

Tanarul ucis a fost admis primul la Liceul de Informatica din Iasi in urma cu trei ani, iar prietenii acestuia sustin ca era sarguincios si avea in continuare rezultate bune la invatatura.