Reprezentantii Federatiei Sindicale Hipocrat anunta ca nu renunta la proteste, urmand sa isi intrerupa activitatea si sa picheteze Ministerul Sanatatii pe 21 octombrie, sustinand ca promisiunile primite nu inseamna solutionarea in fapt, transmite Mediafax.

"Calendarul protestelor ramane asa cum a fost anuntat. Desi exista discutii sustinute cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si cel al Muncii, promisiunile de rezolvare a revendicarilor noastre nu inseamna solutionarea in fapt, asa ca protestul anuntat isi urmeaza cursul, iar data de 21 octombrie va insemna pichetarea Ministerul Sanatatii si intreruperea activitatii timp de doua ore, intre 13.00 si 15.00. In paralel, lucram la strangerea de semnaturi pentru greva generala", se arata in comunicatul sindicalistilor.

Federatia Sindicala Hipocrat a declansat seria de proteste pe 10 octombrie, cu o greva japoneza, cu banderola, care a durat pana pe 14 octombrie.

Cei din sindicatul Hipocrat cer emiterea de urgenta a modificarilor Ordinului Ministrului Sanatatii 870/2004, in vederea corelarii cu O.U.G. 20/2016 , cadrul legal pentru admiterea in invatamantul superior a asistentilor medicali cu studii medii si vechime in specialitate, salarizarea unitara, salarizare corespunzatoare a personalului T.E.S.A. si a functionarilor publici din cadrul Directiilor de Sanatate Publica, acordarea sporurilor pentru conditii deosebite de munca la salariile actuale, acordarea tichetelor de vacanta si de masa pentru toti salariatii din sistemul de sanatate si asistenta sociala.