Muzeul National Cotroceni a predat vineri sculptura lui Constantin Brancusi - 'Cumintenia Pamantului'' - proprietarilor de drept, ca urmare a incetarii contractului de comodat, anunta Agerpres.

Cumintenia PamantuluiFoto: Mediafax

"Urmare a incetarii contractului de comodat, incheiat intre Muzeul National Cotroceni, in calitate de comodatar, si doamnele Paula Ionescu si Alina Serbanescu, in calitate de comodante, avand ca obiect transmiterea folosintei sculpturii 'Cumintenia Pamantului', azi, 10 iunie 2016, opera marelui artist Constantin Brancusi a fost predata proprietarilor de drept, conform prevederilor contractuale si legislatiei in vigoare privind respectarea normelor de conservare pentru bunurile culturale mobile", se arata intr-un comunicat al Muzeului National Cotroceni transmis, vineri.

UPDATE Opera de arta Cumintenia Pamantului va fi expusa la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, iar vizitarea se va putea face gratuit incepand cu data de 16 iunie.

Operațiunea a fost realizată în cadrul campaniei de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei de către statul român.

OMNIASIG acoperă costul poliței de asigurare pentru protejarea lucrării până la încheierea campaniei.