Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis sa trimita Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti, in urma dezvaluirilor despre directorul spitalului, Monica Pop, din ancheta publicata miercuri de Tolo.ro, blogul jurnalistului Catalin Tolontan. Potrivit investigatiei jurnalistice, Monica Pop a cedat un spatiu din spital unei firme unde a fost angajata timp de 4 ani, simultan cu functia de manager al spitalului public pe care o detine.

Monica PopFoto: TNB

"Va exista un control al Corpului de control. Art 178 din legea 95 arata ca functia de manager de spital e incompatibila cu alte ocupatii. Daca se va proba acuzatia din presa, atunci evident orice caz va fi tratat cu maxima seriozitate", a anuntat miercuri Laurentiu Diaconu Colintineanu, purtatorul de cuvant al ministrului Sanatatii.

Potrivit investigatiei, Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti din anul 1994 si cel mai longeviv manager de spital din Capitala, a ajuns sa cedeze un spatiu al spitalului public unei firme unde a fost angajata timp de patru ani.

In 1996, ca director al spitalului, Monica Pop a semnat un contract prin care Spitalul de Oftalmologie a inchiriat la parterul cladirii din Piata Lahovary firmei Monona Group Trading SRL un spatiu de 38 mp. Firma Monona vinde mancare, dar si cristaline pentru bolnavi. Contractul cu firma Monona a fost prelungit de atunci de patru ori.

In perioada 2007 - 2011, Monica Pop a fost atat director al Spitalului de Oftalmologie, cat si angajat al Monona, de la care primeste un salariu mic - 500 de lei lunar.

Monica Pop semneaza nu doar contractul cu Monona, ci si prelungirea, cu marirea spatiului cedat de spital, in 1999, 2002, 2007 si 2012.

Monona apartine medicului Mihai Ghita, iar administrator este Munteanu Daniela Anisoara, doctor in cadrul Spitalului de Oftalmologie.

Investigatia jurnalistica a aratat si ca Monica Pop a mintit in momentul izbucnirii scandalului Hexi Pharma, cand a spus ca "noi nu avem substante din astea".

Spitalul de Oftalmologie a avut in ultimii 3 ani mai multe contracte de incredintare directa, in valoarea totala de aproximativ 15.000 de euro, cu Hexi Pharma. Spitalul a cumparat POLYODINE, substanta pe care testele Guvernului si ale Parchetului General au identificat-o ca fiind diluata cu 30%.

In momentul izbucnirii scandalului Hexi Pharma, Monica Pop a spus "Noi nu avem substante din astea!", dar potrivit Tolo.ro, a mintit.