Presedintele Klaus Iohannis il primeste, luni, la Palatul Cotroceni, pe printul Charles de Wales, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis si printul Charles (foto arhiva)Foto: Facebook - Klaus Iohannis

Seful statului l-a mai primit pe printul Charles la Palatul Cotroceni pe 31 mai 2015, aminteste Agerpres.

O tema de discutie a fost atunci punerea in valoare a patrimoniului natural si istoric din Romania.

Presedintele Iohannis a spus despre Printul Charles ca este "un om care pretuieste Romania si care ne promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume". "Mi-a facut placere sa ma intalnesc cu el, ma bucur ca ne reprezinta si ca vorbeste despre Romania ca despre o parte a sufletului sau", a scris atunci Iohannis pe Facebook, potrivit Mediafax.

Tot atunci, potrivit unui comunicat de presa, Printul de Wales a multumit Romaniei pentru contributia in teatrele de operatii si in combaterea terorismului international, ambele parti exprimand ingrijorarea pentru evolutiile din vecinatatea estica a Romaniei si in special din Ucraina.

In finalul intalnirii, Printul Charles i-a adresat presedintelui Klaus Iohannis invitatia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, invitatie pe care acesta a acceptat-o.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

De asemenea, intrevederi ale presedintelui Romaniei cu Printul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, si in anii 2011, 2012 si 2014, in timpul mandatului lui Traian Basescu.

***

In iunie 2015, printul Charles si-a lansat propria fundatie in Romania - Fundatia Printul de Wales -, o organizatie caritabila cu scop educativ ce urmareste sa sprijine pastrarea patrimoniului, agricultura si dezvoltarea durabila in Romania.

Printul de Wales detine, prin fundatia sa caritabila din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casa saseasca in satul Viscri, judetul Brasov, pe care a oferit-o fundatiei sale din Romania.

Proprietatea, dupa restaurare, va deveni Centrul de Pregatire al Printului de Wales in Transilvania, cu o sala de conferinta de pana la 70 de persoane, o cafenea si camere de cazare.

Fundatia va sprijini si programe caritabile personale ale Printului de Wales si a altor organizatii caritabile, ajutand astfel comunitati nu doar din zona Transilvaniei, ci din toata Romania, anunta la acea data Ambasada Marii Britanii.

Fundatia Caritabila a Printului de Wales din Marea Britanie mai detine in Romania o proprietate in Valea Zalanului, in judetul Covasna.