Ministerul Sanatatii anunta ca in ultimele 36 de ore nu au mai fost transferati la Spitalul Marie Curie din Bucuresti bebelusi din Arges diagnosticati cu boala diareica acuta complicata. In acest moment, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie sunt internati in continuare 11 copii cu varste cuprinse intre 5 luni si 3 ani, transferati de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti in ultimele zile. La majoritatea acestora, starea de sanatate s-a ameliorat, 8 dintre ei fiind inca dializati peritoneal, iar unul necesitand asistenta respiratorie, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

Copil la medicFoto: Agerpres

Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca si-a concentrat eforturile pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste imbolnaviri si va comunica rezultatele anchetei epidemiologice in cel mai scurt timp. In functie de rezultatele analizei investigatiilor intreprinse si de recomandarile echipei de control si a Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile , Ministerul Sanatatii va lua masurile care se impun.

Parchetul de pe langa Tribunalul Ages a preluat ancheta in cazul bebelusilor internati, dar si in cazul decesului bebelusului care a fost infectat cu E.coli, a anuntat vineri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Mediafax.

Intre timp, Avocatul Poporului s-a autosesizat vineri in acest caz si monitorizeaza situatia din judetul Arges. Potrivit Avocatului Poporului, actiunea institutiei este realizata de catre Biroul Teritorial Pitesti, sub directa coordonare a adjunctului Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Ionel Oprea. Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului este urmarea informatiilor aparute in mass-media, incepand cu 10 februarie 2016, conform carora "mai multi copii, cu varste de pana la doi ani, au fost internati in cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitesti cu sindrom diareic acut si nevoie urgenta de dializa din cazuza unei infectii provocate de bacteria E-coli", a precizat Avocatul Poporului.