Presedintele interimar al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a promovat concursul pentru sefia institutiei, el urmand sa fie validat de Senat in aceasta functie, informeaza Mediafax.

Bogdan StanFoto: Agerpres

Vicepresedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar institutia, dupa demisia lui Horia Georgescu, si alti cinci candidati inscrisi in cursa pentru functia de presedinte al ANI au fost admisi la proba scrisa, in 17 noiembrie, iar vineri, patru dintre ei au promovat si interviul, presedintele interimar obtinand cel mai mare punctaj.

Bogdan Stan, care a obtinut punctajul maxim (100 de puncte) la proba scrisa, a obtinut 96,41 de puncte la interviu, avand cele mai bune rezultate dintre candidati.

Aceasta este a doua procedura de selectie pentru ocuparea functiei de presedinte al ANI, dupa ceniciunul dintre cei trei candidati, inclusiv actualul sef interimar, Bogdan Stan nu a promovat, pe 24 august, proba scrisa a concursului.

Bogdan Stan (nascut 1981), vicepresedinte ANI, conduce interimar institutia dupa demisia lui Horia Georgescu. El lucreaza in ANI din 2007, anterior fiind avocat.

Este absolvent al Facultatii de Drept (Universitatea Titu Maiorescu) si al unui curs post-universitar de securitate nationala la Academia de Informatii a SRI.

  • Cea mai recenta declaratie de avere a lui Bogdan Stan (depusa 2015)
  • Cea mai recenta declaratie de interese a lui Bogdan Stan (depusa 2015)
  • Presedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI si numit in functie de catre Senat.

    Mandatul presedintelui Agentiei Nationale de Integritate este de patru ani, iar functia este incompatibila cu orice functie publica sau privata, cu exceptia celor din invatamantul superior.

    Agentia Nationala de Integritate a fost condusa de Horia Georgescu incepand din aprilie 2012 si pana in luna martie a acestui an.

    In 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat ca, alaturi de alti fosti membri ai comisiei pentru stabilirea despagubirilor de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.