Cei trei care au candidat pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate au fost respinsi la proba scrisa, informeaza un comunicat al ANI.

Agentia Nationala de IntegritateFoto: Agerpres

Ion Ionel Garlesteanu, Claudiu Petre Platon si Bogdan Stan pot depune contestatie in privinta rezultatului concursului pana luni, 31 august.

Daca vreunul dintre ei reuseste la contestatie sa fie declarat admis, atunci pe 11 august va urma proba interviului.

Punctajele obtinute de cei trei pentru cele patru subiecte, subiectele si baremul de corectare, in caseta de documente a articolului

Postul a devenit vacant dupa demisia lui Horia Georgescu, inculpat intr-un dosar instrumentat de DNA.

Bogdan Stan (nascut 1981), vicepresedinte ANI, conduce interimar institutia dupa demisia lui Horia Georgescu. El lucreaza in ANI din 2007, anterior fiind avocat. Este absolvent al Facultatii de Drept (Universitatea Titu Maiorescu) si al unui curs post-universitar de securitate nationala la Academia de Informatii a SRI.

Petre Claudiu Platon (nascut 1977) este manager public la Ministerul Dezvoltarii. El a mai lucrat la Consiliul Judetean Salaj (consilier juridic), la Ministerul Administratiei si Internelor (Unitatea pentru reforma administratiei publice), la Ministerul Justitiei (secretar general, apoi consolier al ministrului) si la Ministerul Agriculturii (manager public). A absolvit Facultatea de Drept (Universitatea de Vest Vasile Goldis, Arad), master la UBB Cluj, curs post-universitar in domeniul securitatii nationale la Academia de Informatii a SRI.

Ion Ionel Garlesteanu (nascut 1948), a candidat fara succes in 2012 la sefia ANI. Este angajat la Universitatii din Craiova, unde a detinut si pozitia de lector. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Craiova.