Ambasada Romaniei in Belgia precizeaza ca starea celor opt pacienti raniti in incendiul de la Clubul Colectiv care au fost transferati la Bruxelles nu s-a inrautatit, dintre cei opt, trei sunt raniti grav si cinci sunt raniti de gravitate medie, scrie Mediafax.

"La orele pranzului erau deja spitalizati si insotitorii desemnati sosisera si ei de la Bucuresti la Bruxelles. In cursul dupa-amiezii, insotitorii au fost invitati la spital, s-au intalnit cu echipa medicala si acum sunt alaturi de pacienti", precizeaza ambasada Romaniei in Belgia, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, familiile pacientilor au convenit cu administratia spitalului modul in care vor fi informati sistematic privind evolutiile starii de sanatate, iar aceste informatii sunt comunicate strict insotitorilor. Ambasada informeaza ca, in acest moment, starea pacientilor nu s-a inrautatit fata de momentul plecarii de la Bucuresti, iar dintre cele opt persoane, trei sunt raniti grav si cinci sunt raniti de gravitate medie.

Sambata dimineata, 16 raniti in incendiul din clubul Colectiv au fost preluati cu doua aeronave Spartan ale Ministerului Apararii, care au decolat de la Baza Militara de la Otopeni. Opt dintre pacienti au fost transferati pentru tratament in trei spitale din Olanda, iar ceilalti opt la Spitalul Militar din Bruxelles.

Doi dintre cei opt pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transportati in Olanda au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Alti cinci raniti au murit sambata in spitalele din Bucuresti, bliantul victimelor ajungand la 39 de persoane.

In spitalele din Capitala mai sunt internate 106 persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, din care 47 in stare grava si critica.