Fostul ministru Gabriel Sandu a declarat luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca perioada in care s-au desfasurat faptele de care este acuzat de procurorii DNA a fost cea mai proasta din viata sa si si-a exprimat regretul in ceea ce priveste activitatea sa ca ministru, transmite Agerpres.

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Fac politica din '99, am facut campanii electorale cu Gheorghe Stefan si am ajuns la PDL. A fost cea mai proasta perioada din viata mea. Am fost cel mai prost ministru din istoria Romaniei. Am stabilit cu Cocos sa finantam cu doua milioane de euro campania PDL, dar si prezidentialele, iar cu Stefan alta intelegere, tot cu doua milioane euro", a spus Sandu.

El a povestit ca ministerul era dator cu licentele din 2006, fiind o situatie dificila, iar 57 milioane de dolari trebuiau platiti pentru perioada 2006 - 2008.

"Claudiu Florica era in minister din doua in doua zile. Cocos m-a chemat la el sa dau o hotarare de guvern. Mi-a spus ca trebuie sa inchid contractul cu Microsoft si trebuie sa ma vad cu Florica. (...) Am discutat cu Florica, dar le-am propus licitatie internationala si 50 de mii de ore de consultanta. Au spus ca nu pot face asta din punct de vedere financiar. Au venit, prima data, cu toti ambasadorii si prim-vicepresedintele Microsoft America. Ulterior propunerii mele am fost sunat de Cocos, care mi-a zis sa nu ma port atat de dur cu Florica si ca ar trebui sa accept termenii", a mai aratat fostul ministru.

El a precizat ca si Gheorghe Stefan i-a spus ca trebuie sa se intalneasca cu Cocos, care are impresia ca ii pune bete in roate atat lui, cat si lui Florica.

"Stefan mi-a comunicat ca partidul este suparat ca nu contribuim la campania electorala. Florica ar fi trebuit sa plateasca o anumita suma pentru partid. Am acceptat intelegerea pentru ca trebuia sa aduc bani la partid. Comisionul ce mi se cuvenea urma sa fie redirectionat catre partid. (...) Nu am primit niciodata nicio suma de bani, doar ce s-a platit pentru finantarea campaniei electorale", a mai spus Gabriel Sandu.

Instanta suprema a stabilit urmatorul termen al procesului pentru data de 3 noiembrie, cand urmeaza sa fie audiat Gheorghe Stefan.

Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru si-au recunoscut faptele in dosarul Microsoft, luni, in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in timp ce Gheorghe Stefan a negat acuzatiile.