EXCLUSIV PROIECT In educatie se pregatesc modificari majore, din timpul acestui an scolar: directori pusi sa predea norma intreaga la clasa, dispar posturi din gradinite si scoli

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 12 februarie 2015, 22:24 Actualitate | Esenţial


Fragment din proiectul de ordin al Ministrului Educatiei
Foto: HotNews.ro
Ministerul Educatiei pregateste reduceri de "4.000-5000 de posturi-norme didactice" in invatamantul preuniversitar. Potrivit unui proiect de ordin obtinut de HotNews.ro, Ministerul vrea sa schimbe filosofia de normare a personalului nedidactic din scoli, precum si degrevarile directorilor. Concret, dispar posturi de secretari, administratori, ingrijitori, bucatari, mare parte din contabili isi pierd indemnizatiile, directoarelor de gradinite li se iau degrevarile si trebuie sa aiba grija de o grupa de copii cu norma intreaga, potrivit proiectului. O parte din modificari ar urma sa se implementeze din septembrie 2015, altele din mai 2015.
HotNews.ro a incercat sa-l contacteze pe ministrul Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, in cursul zilei de joi, insa acesta nu a raspuns.

Proiectul prevede ca directorii gradinitelor cu program prelungit si cu personalitate juridica sa efectueze integral norma didactica, adica sa aiba o grupa de copii in supraveghere si educare, la fel ca educatoarele. In prezent, ei fac 2-4 ore/saptamana in alte unitati de invatamant, potrivit ordinului nr. 4865/2011. Si directorii scolilor cu mai putin de 300 de elevi ar trebui sa predea la clasa norma intreaga [18 ore pe saptamana], fata de 6-8 ore/saptamana cat au acum, se arata in proiect. 

Proiectul de ordin introduce si o situatie discriminatorie, in ceea ce-i priveste pe directorii scolilor care au terminat liceele pedagogice. Indiferent de ce facultate au facut ulterior, "Directorii unitatilor de invatamant de nivel primar, gimnazial care sunt absolventi ai liceelor pedagogice/scolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai specializarii 'Pedagogia invatamantului primar si prescolar' efectueaza integral activitatea didactica de instruire-educare cu grupa de prescolari sau clasa de elevi", spune proiectul de ordin.

Tot la nivelul gradinitelor, in proiect este precizat ca, la nivelul fiecarui judet, "posturile didactic auxiliare (inclusiv posturile de conducere) si posturile nedidactice din cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat se normeaza avand in vedere o medie de 1/90 elevi/prescolari pentru personalul nedidactic [N.Red: In prezent, la gradinitele cu program prelungit, spre exemplu, normele prevad 1 post de ingrijitor, bucatar, muncitor bucatarie, spalatoreasa, lenjereasa, muncitor calificat la 15 copii, 1-2 posturi de fochist pentru fiecare punct termic in functiune, iar postul de ingrijitor (femeie de serviciu) este normat in functie de suprafata de curatenie, nu de numarul de copii] si o medie de 1/200 elevi/prescolari pentru personalul didactic auxiliar].

De asemenea, daca in prezent scolile cu personalitate juridica au cate un "contabil sef" si un "secretar sef" daca au peste 20 de clase, ambii incasand indemnizatii de conducere, proiectul de ordin ii va lasa pe cei mai multi fara indemnizatie, daca va fi aplicat in aceasta forma. Proiectul prevede ca isi pastreaza indemnizatia cei care au "minimum 5 posturi de executie in subordine".

Proiectul de Ordin al ministrului EducatieiAnexa 6 - Criteriile de Normare a Personalului Didactic Auxiliar si a Personalului NedidacticMarius Ovidiu Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret”: Daca acest proiect s-ar pune in aplicare, ar rezulta reduceri de 4.000-5000 de posturi-norme didactice

Marius Nistor
Foto: Agerpres
Contactat de HotNews.ro, Marius Ovidiu Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret”, a declarat: “astazi am avut o prima intalnire la nivelul Ministerului Educatiei, cu director general, si am transmis categoric ca nu intra in discutie un astfel de act normativ”.

Federatia "Spiru Haret” ”nu sustine acest proiect al Ministerului Educatiei. El nu este rezonabil, atata vreme cat nu face altceva decat sa loveasca in drepturile si interesele cadrelor didactice si sa reduca un numar important de posturi din invatamant. Daca s-ar pune in aplicare, ar rezulta reduceri de 4.000-5000 de posturi-norme didactice, si in ce priveste personalul didactic, dar si cel auxiliar si nedidactic”, a afirmat Nistor, pentru HotNews.ro.

Liderul sindical a sustinut ca acest proiect “pericliteaza functionarea invatamantului prescolar, pentru ca directorii de gradinite cu program saptamanal sau prelungit nu mai beneficiaza de degrevare si trebuie sa isi indeplineasca 100% norma. Cum multe gradinite au fost comasate si directorii de gradinite au in subordine 3-4 locatii la distante foarte mari, se pune intrebarea cum va functiona daca directorul nu va mai beneficia de nicio degrevare? Ce sa faci, sa te multiplici, sa fii in fiecare locatie, sa participi la toate sedintele? Este un lucru deja aberant”.

Intrebat daca Ministerul Educatiei are in vedere externalizarea serviciilor de catering si curatenie la nivel national in gradinite, avand in vedere reducerile de posturi pe care le planifica, Nistor a declarat pentru HotNews.ro ca “asta este o practica curenta, de a renunta la personalul nedicatic si auxiliar si de a externaliza serviciile. Ori se stie, s-a atras atentia ca externalizarea nu inseamna decat costuri mult mai ridicate pe care le suporta unitatea de invatamant. Scad cheltuielile cu resursa umana si cresc cheltuielile cu serviciile”.

Cei de la Ministerul Educatiei pleaca de la ideea ca trebuie sa se reduca norma, avand in vedere ca s-a redus populatia scolara. Dar exista o stare de nemultumire teribila la nivelul directorilor scolilor fata de faptul ca sunt supra-incarcati cu responsabilitati si ca numarul de posturi aprobat de Minister nu reflecta realitatea din teritoriu”, a adaugat liderul sindical.

Proiectul de ordin, daca va fi aprobat in forma actuala, va face ca “majoritatea contabililor din scoli sa isi piarda indemnizatiile de conducere, pentru ca se pleaca de la ideea ca trebuie sa aiba in subordine un birou format din 5 persoane”.

De asemenea, “la personalul nedidactic, proiectul leaga numarul de personal de numarul de copii, insa sunt categorii asupra carora numarul de copii din scoala nu are nicio influenta. De exemplu, femeia de serviciu nu trebuie sa se raporteze la numarul de copii, ci la suprafata (metri patrati) aflati in ingrijire”, a afirmat Nistor.

FSLI: Se urmaresc modificari majore, de la 1 mai 2015, in sistemul de normare a personalului didactic auxiliar si nedidactic, in functie de numarul mediu de elevi

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat pe site-ul sau ca a trimis o adresa catre Ministerul Educatiei in urma cu o zi, pe 11 februarie 2015, referitoare la “Proiectul Ordinului privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea obligatiei didactice de predare la catedra, a structurilor functionale pentru personalul de conducere si a criteriilor de stabilire a indemnizatiilor de conducere specifice  din inspectoratele scolare, din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, din unitatile de invatamant special si din unitatile conexe” si anexele la acesta.

Simion Hancescu
Foto: Agerpres
Simion Hancescu, presedintele FSLI, avertizeaza ca, de la 1 mai 2015, Ministerul Educatiei intentioneaza prin acest proiect sa modifice cuantumul indemnizatiilor de conducere pentru directorii si directorii adjuncti de scoli, gradinite, casele corpului didactic si pentru conducerea inspectoratelor scolare.

Se urmaresc modificari majore, incepand cu data de 1 mai 2015, in sistemul de normare a personalului didactic auxiliar si personalului nedidactic din unitatile de invatamant, in functie de numarul mediu de elevi la nivel de judet/municipiul Bucuresti”, spune Hancescu.

Din analiza celor 6 anexe ale proiectului de ordin mai sus mentionat, am concluzionat ca reprezentantii MECS doresc sa introduca, in cursul anului scolar 2014-2015, schimbari majore in sistem, care vor genera reduceri de norme didactice de predare, dar si de posturi didactice auxiliare si nedidactice, precum si semnificative modificari ale indemnizatiilor de conducere”, sustine presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Potrivit acestuia, adoptarea acestor masuri intr-un timp atat de scurt va perturba sistemul de invatamant si ii va afecta in primul rand pe elevi, pentru ca “nu poti sa fii, concomitent, cadru didactic de predare si manager al unei unitati de invatamant cu personalitate juridica si sa obtii si rezultate atat la catedra, dar si ca manager”.

Simion Hancescu informeaza Ministerul ca “se impune, cu prioritate,” modificarea Legii privind încadrarea și salarizarea din invatamant, “asa cum se prevede expres la pct. 9 din acordul semnat de Guvernul Romaniei cu reprezentantii federatiilor sindicale din invatamant la data de 27.10.2014 (…) si, numai ulterior, se poate discuta acest proiect de ordin”.

Acordul semnat de Guvern la care face referire Simion Hancescu este cel prezentat in exclusivitate de HotNews.ro, incheiat chiar inainte de alegerile prezidentiale si care poarta si semnatura ministrului de astazi al Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, atunci presedinte al Consiliului National al Rectorilor.
Descarca de aici adresa trimisa de catre FSLI la Ministerul Educatiei

Celelalte anexe la proiectul de ordin

Anexa 5 - Indemnizatia de Conducere pentru Secretar si Contabil Sef Anexa 4 - Indemnizatiile de Conducere Din Inspectorate Scolare Si Casele Corpului DidacticAnexa 3 - Criterii de Stabilire a Indemnizatiilor de Conducere Pentru Personalul Didactic de Predare Din Un...Anexa 2 - Indemnizatiile de Conducere Pentru ProfesoriAnexa 1 - Obligatia Didactica de Predare Pentru Personalul de Conducere, Indrumare Si Control Din Inspector...Precizam ca aceste criterii de normare a personalului didactic auxiliar si a personalului nedidactic din scoli si gradinite - adica numarul de posturi de contabili, secretari, bilbiotecari, laboranti, pedagogi, ingrijitori, administratori, bucatari, fochisti - nu au mai fost schimbate din 1999. Ele au fost stabilite prin Notificarea nr. 44.990 din 28.12.1999 emisa de Ministerul Educatiei si Directia Generala a Finantelor. Sursa si aici

Proiectul de ordin de ministru vine dupa ce Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a anuntat ca examenele pentru ocuparea functiilor de conducere din inspectoratele scolare judetene se desfasoara in perioada 11-20 martie 2015, "dupa care vom lansa concursurile pentru directorii de unitati scolare", potrivit Agerpres. Detalii aici

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

53815 vizualizari

 • +13 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 februarie 2015, 22:42)

  [anonim]

 • +12 (14 voturi)    
  numai ponta (Joi, 12 februarie 2015, 23:02)

  nash pandelica [utilizator]

  salveaza pensiile si salariile !

  a avut tupeul sa afirme, de curand, ca a salvat alocatiile copiilor. poate le atacase ...boc. :)

  jos mafia politica, jos usl'ul acoperit !
 • +12 (14 voturi)    
  grupa mica se ridica (Vineri, 13 februarie 2015, 6:05)

  Monica [anonim]

  O ingrijitoare la 90 de copii de gradinita? O sa vina domnu' ministru sa stearga rahatu la grupa mica, pentru ca altfel nu vad cum o sa fie.

  Cand toata lumea spune ca lipseste personalul din gradinite, astia se trezesc sa mai reduca cate ceva.

  Si apoi, cu ce este mai prejos invatamantul decat carbunele? De ce nu salveaza guvernul invatamantul romanesc si vrea sa salveze CNLO. Apropo, stiti ce e CNLO? O cladire cu indopati care guverneaza peste Valea Jiului si care trimite din cand in cand canditati pentru diverse posturi guvernamentale. Credeati ca este vorba de resursa tarii? Nici vorba! Pe astia nu-i intereseaza situatia energetica, nu le pasa de mineri, le pasa doar de sleahta de directori si directorasi (toti doctori cu acte-n regula).
 • +12 (14 voturi)    
  proiect (Vineri, 13 februarie 2015, 6:17)

  Gica [anonim]

  singura soluție viabilă rămâne desființarea inspectoratelor. La nivel de inspectorate e sufficient un contabil, un jurist și un inspector(nu politruc)
 • -12 (12 voturi)    
  Afacere tip franciza (Vineri, 13 februarie 2015, 7:40)

  adam [anonim]

  Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: madagi14@yahoo.com
 • +11 (13 voturi)    
  sursa de bani! (Vineri, 13 februarie 2015, 7:45)

  ADELA [anonim]

  Ponta sa nu mai plateasca cei 20000 de cantareti din biserici din bugetul statului adica din buzunarul nostru si sa lase cadrele didactice si auxiliare sa isi faca datoria fata de copii nostri ,sa se ocupe de educatia lor ,sa dea banii la sanatate sa ne putem trata copii!Pe copii nu ii ajuta cantaretii din biserici,nu le face curat si nu ii trateaza cand sunt bolnavi!Auzi la guvernul ponta ordonanta pentru angajarea a 20000 de cantareti,deci astea sunt adevaratele prioritati ale lui ponta!
  • +6 (6 voturi)    
   Au fost in campanie alaturi de un candidat (Vineri, 13 februarie 2015, 9:04)

   Oana [anonim] i-a raspuns lui ADELA

   Poate dvs nu stiti , dar era un candidat la presedintie care era mandru ca este ortdox . Dupa ce au facut campanie pentru un candidat la presedentie dvs . doriti sa nu fie recompensati . Acest lucru inseamna recunostinta si vin si alegerile peste un an .
 • +5 (11 voturi)    
  Directorii si inspectorii sa munceasca ? (Vineri, 13 februarie 2015, 8:37)

  Dana [anonim]

  Cum asa va permiteti dvs Minister sa-i puneti pe directori si inspectorii din inspectorat sa mai si munceasca dupa ce au alergat in campanie pentru dvs ? Ce e aceea munca la clasa ? La unul din copii mei directoarea a facut trei ore intr-un an scolar , daca am ridicat problema la sedinta cu parintii mi s-a spus ca este chemata mereu la inspectorat , apoi dupa o jumatate de ora m-am intalnit cu ea intr-un hipermarket !! Asa muncea biata directoare facea shoping . Orice reducere de functie de conducere este benefica pentru aceasta tara in orice domeniu .
 • +6 (8 voturi)    
  Normele personalului nedidactic (Vineri, 13 februarie 2015, 8:49)

  Dinca Iulian [anonim]

  Cu respect, pentru cititori si dispret pentru cei care din disperarea lipsei de bani, creeaza metodologii de normare aberante.As dori ca cei ce compun aceste norme si le lanseaza in spatial public spre dezbatere sa raspunda la urmatoarele intrebari:
  1 - Suprafata unei locatii de invatamant, care trebuie intretinuta (igienizata) creste sau scade functie de numarul elevilor?
  2 - Stiu distinsii ministeriabili de cate ori au crescut (prin solicitari aberante) numarul de documente care se completeaza si se transmit in cadrul secretariatul unui colrgiu( liceu) ?
  3 - Cum poti face management performant in educatie, daca esti obligat sa prestezi norma intreaga la catedra ( cumva prin munca voluntara ) ?
  As fi fericit daca as primi raspunsuri pertinente.
  • +3 (3 voturi)    
   Particular- versus stat cu multi bugetari (Vineri, 13 februarie 2015, 13:10)

   popa [anonim] i-a raspuns lui Dinca Iulian

   Stimate domn probabil sunteti director , norma unui om obisnuit angajat la stat este de 40 de ore .Raspunsuri pentru dvs:
   1. Multi directori desi pretind ca nu au timp pentru a preda , mai au si multe ore suplimentare, unii inca o norma , pe care unii nu le fac deloc (astia sunt inspectorii) . Cum explicati acest lucru ?
   2. In ultimii opt ani s-au angajat mii de contabili + secretari in invatamant (desi inainte erau centrele bugetare pentru contabilitate) Unii contabili nu vin decat o data pe luna pe la scoala(acestii sunt majoritatea din mediul rural ) Ce cauta acestia in sistem? Sunt cateva mii (la doua scoli din mediul rural este un contabil ) in toata tara, puteti verifica aceste informatii.
   3 Se observa cresterea personalului TESA aici includem cateva mii de soferi angajati pt fiecare scoala din mediul rural +motorina aferenta pentru transport copii si eliminarea educatorilor si invatatorilor din scoli, gradinite comasate.
   4. Cati contabili sunt necesari la un liceu -unul singur . Ce cauta ceilalti?
   5. In mediul privat la 100 de oameni un contabil este suficient , cel putin in firma mea acesta este numarul .
 • +8 (8 voturi)    
  Guvernul Ponta distruge Romania (Vineri, 13 februarie 2015, 9:11)

  Jos mafia [anonim]

  Daca populatia este in scadere si nu mai este nevoie de dascali, atunci sa aplice aceeasi regula si la culte.
  Populatie in scadere=mai putine biserici si mai putini popi. Decat sa dea afara 4-5 mii de profesori mai bine inchid 4-5mii de biserici din cele 18000. Si mai raman si bani.
  • +1 (3 voturi)    
   Cine ? (Vineri, 13 februarie 2015, 9:40)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui Jos mafia

   Ar fi bine, dar bisericile nu apartin Statului, ca sa le poata inchida dupa bunul plac.
   • 0 (0 voturi)    
    Daca tot sunt platite salariile (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 20:11)

    RoFa [utilizator] i-a raspuns lui HP

    celor ce presteaza diferite activitati de la bugetul de stat, solutia este extrem de simpla: sa reduca banii alocati bisericilor si sa-i aloce Ministerului Educatiei. Asa ar fi normal intr-o tara normala! Atata doar ca "Michi Mouse de Romania" a spus: "Avem nevoie de armata si de biserica!"
    De invatamant mai putin pentru ca daca se desteapta romanul isi pierde PSD-ul votantii, nu?
 • +4 (4 voturi)    
  ministerul plictisit (Vineri, 13 februarie 2015, 9:19)

  muvis [utilizator]

  Ministerul, impreuna cu inspectoratele incalca legea invatamantului 1/2011, care prevede la art. 63 ca
  - grupa pregatitoare nu trebuie sa depaseasca 20 elevi
  - clasele primare nu trebuie sa depaseasca 25 elevi

  Nu cunoasc scoala in Bucuresti care sa indeplineasca criteriul acesta, mai mult, in scolile cu rezultate bune la evaluarile nationale, clasele primare depasesc sistematic 30-34 elevi. Bineinteles ca asta nu este criteriul pentru care au rezultate bune, ci unul dintre impedimente in a avea un invatamant de calitate.

  Asa ca domnilor din minister, intai respectati legea si apoi faceti calculele pentru resursele umane.
 • +2 (4 voturi)    
  Opinie (Vineri, 13 februarie 2015, 11:03)

  Adrian Popescu [anonim]

  Ministerul Invatamintului este , prin modul in care gindesc si actioneaza cei ce lucreaza acolo , o rusine nationala . Nu este mai putin adevarat ca mai sint si alte ministere care se incadreaza in aceasta categorie .
  NU VA PUTETI JUSTIFICA EXISTENTA DECIT PRIN LEGIFERARI DE MODIFICARI ALE MODIFICARILOR LA MODIFICARI ??? Ati timpit profesorii , elevii , parintii , pe toasta lumea . NU VA MAI AJUNGE ? NU VA MAI OPRITI ? CE VRETI ? SA VA OPREASCA POPORUL ?NU AVETI BUN SIMT DELOC ?
 • +2 (4 voturi)    
  invatamant (Vineri, 13 februarie 2015, 11:18)

  eugen6215 [utilizator]

  Sotia mea este inca director adjunct de liceu si pot sa spun ca m-am saturat de problemele ei-tot timpul aud numai de probleme de scoala, telefonul suna continuu, programul comun este aproape imposibil de stabilit, lucreaza acasa la tot felul de documente ultra/super urgente.La salar a castigat fata de perioada dinainte cam 50 de lei.Cred ca din toamna va renunta la aceasta "onoare".
  • 0 (0 voturi)    
   Solutie pt ca dvs sa fiti fericiti ! (Vineri, 13 februarie 2015, 18:54)

   Mihaela [anonim] i-a raspuns lui eugen6215

   Demisia este o solutie eleganta , apoi puteti sa va inregistrati la fisc si sa faceti mediatatii si castigati bani . Dar cred ca in Romania toti vor sa fie directori , inspectori (=politica )..... avem cei mai multi parlamentari raportati la populatie , o tara in care toti vor sa fie directori - O TARA CORUPTA in care directorii aplica intr-o veselie articolul 253 evitand concursul direct - si asta o fac pe bani multi. In opinia mea este vinovat si cel care da mita si cel care cere si ia mita , imi pare rau ca s-a anulat pedeapsa cu moartea , numai asta ar salva Romania . Moarte coruptilor ...
   • 0 (0 voturi)    
    multumesc (Joi, 19 februarie 2015, 18:36)

    luminita_dlct [anonim] i-a raspuns lui Mihaela

    Multumesc pentru solutia oferita. Am 250 de lei in plus pe luna indemnizatie de conducere. Nu am program de 8 ore pe zi si nu are rost sa ma plang cat muncesc. Voi renunta la "functie", voi putea fi diriginte, mai fac o meditatie si ies mai bine. Problema este ca vor ramane directori numai cei care au castiguri "colaterale" si nu se omoara cu munca. Dar vorbim despre consecinte asupra educatiei copiilor dvs. deci nu stiu de ce ar trebui sa ma intereseze. Si din experienta va spun ca la momentul acesta scolile particulare nu sunt o solutie
  • 0 (0 voturi)    
   invatamant (Joi, 3 septembrie 2015, 18:01)

   mihai ioana [anonim] i-a raspuns lui eugen6215

   Cata dreptate aveti si ne tasie si din indemnizatiile de conducere ordin privind aprobarea criteriilor de stabilire a indemnizatiilor de conducere, a criteriilor de stabilire a structurilor functionale si a criteriilor de normare pentru pers din sist nat. de inv. preuniversitar de stat- bravo lor!
 • 0 (2 voturi)    
  Dreptate (Vineri, 13 februarie 2015, 13:26)

  Profesor [anonim]

  Contabila sefa de la scoala in care lucrez are un salariu net de 5100 lei. Lucreaza cel mult 5 zile pe luna. In rest bea cafele si le slugareste pe secretare. Este pila PSD-ista adusa de sotul ei care este si inspector scolar. Vezi de toate la femeia asta, de la haine scumpe la masini de lux. Nu stiu si ce alte magarii mai fac, dar sunt plini de bani nemunciti.
  • 0 (0 voturi)    
   Incredibil (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 16:20)

   eugen6215 [utilizator] i-a raspuns lui Profesor

   Mi se pare de-a dreptul incredibil ca o contabila de scoala sa aiba un asa salariu-esti sigur de asta?
 • +3 (3 voturi)    
  Vai de noi! (Vineri, 13 februarie 2015, 14:53)

  profa [anonim]

  Sunt atat de multe probleme ca-ti trebuie o zi sa le spui:
  - directorii cu constiinta isi fac treaba bine si la catedra si ca manageri;
  -directorii politruci nu fac decat sa semneze condica si sa-si ia banii;
  - ca-s prea multe indemnizatii de conducere e foarte adevarat!
  - ca-s o gramada de inspectori care se ascund pe unde pot si care spun ca-s pe teren cand fac shopping e cat se poate de real;
  - ca o amarata de femeie de serviciu are doar 600 de lei;
  - ca agentiile, autoritatile, inspectoratele, cabinete parlamentare si ce-o mai fi, sunt pline de paraziti bugetari care toaca banii poporului;
  - ca nu mai avem costiinta lucrului bine facut!
  s.a.m.d.
  • 0 (0 voturi)    
   Corect (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 16:34)

   eugen6215 [utilizator] i-a raspuns lui profa

   Ceea ce spuneti este valabil pt orice domeniu.Din pacate in sistemul bugetar ajung mult prea multi nechemati, care isi fac meseria cu scarba si lipsa de profesionalism.Si mai grav este cand astfel de oameni sunt pusi sefi de decidentul politic -totul se poate transforma in dezastru pentru cei din jur, avand in vedere ca sistemul bugetar se adreseaza cetatenilor.
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu (Vineri, 13 februarie 2015, 20:48)

  IONESCU [anonim]

  Administratorul de patrimoniu este responsabil cu activitatea de SSM,PSI cu receptionarea distribuirea si intocmirea documentelor dela programul ,,Lapte si corn
  aprovizionarea cu consumabile si combustibil ,reparatii si igienizari in unitatea scolara ,raspunde de patrimoniu care este in gestiune activitati de caserie (plata burselor
  naveta cadre si elevi drepturi salariale pentru cadrele care nu doresc sa le prmeasca pe card)si nu in ultimul rind curatenia din cadrul unitatii scolare iar curatenia trebuie asigurata intr-o sala de clasa indiferent ca sunt 18 elevi sau 30 oare d-nul Ministru stie toate acestea pe dumnealor ii intereseaza numai cum sa faca economii DOMNILOR FURATI MAI PUTIN SI ALOCATI RESURSE BUGETARE LA SANATATE SI INVATAMAN SA AVEM UN POPOR SANATOS SI EDUCAT !
 • 0 (0 voturi)    
  nu e discriminare (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 8:49)

  anonim [anonim]

  Nu e deloc discriminare cu absolventii deliceu pedagogic.De incearca sa-i faca pe invatatori directori de scoli si nimic altceva.
 • 0 (0 voturi)    
  Prefer sa lucrez la clasa (Duminică, 15 februarie 2015, 9:02)

  Mihnea [anonim]

  Sa vina ministrul educatiei sa presteze munca unui director. Eu unul prefer sa predau la clasa. Fara situatii urgente, fara audit, P.D.I., C.A., Plan managerial, organizare de concursuri, Plan de scolarizare, Baza nationala de date fara sa ai IT-ist in unitate etc,etc...
 • 0 (0 voturi)    
  DIRECTORI (Miercuri, 9 decembrie 2015, 22:01)

  mari [anonim]

  -directori trebuie sa aiba facultati de management din invatamant si nu alte facultati.
  -in sistem toate functiile sa beneficieze de opt ore /zi
  sa nu fie discriminati celelalte functii.
 • 0 (0 voturi)    
  normarea (Joi, 10 decembrie 2015, 12:20)

  dan [anonim]

  sa vina dl ministru sa elibereze acte de studii (10/ elev),dar nu este nu mai eliberarea lor - completarea si inregistrarea in registre, sa lucreze in SIIIR sa faca cate si mai cate sunt intr-un liceu si dupa aceea sa faca normarea personalului. cel mai bine ar fi sa se faca o verificare in scoli si apoi sa se faca normarea, sa se vada munca din teritoriu.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by