Aproape jumatate dintre oamenii pe care presedintele Klaus Iohannis ii va aduce consilieri la Cotroceni si care l-au insotit, duminica, la ceremonia de investire sunt persoane cu experienta de presa. Pe langa purtatorul de cuvant, Tatiana Niculescu Bran, fosta jurnalista BBC, alti patru dintre cei confirmati sau vehiculati drept viitori consilieri prezidentiali au lucrat, la inceputul carierei lor, in diverse institutii media: George Scutaru, Dan Mihalache, Nicoleta Nicolae si Laurentiu Stefan.

Cu exceptia Tatianei Niculescu Bran, perioada petrecuta de ei in presa a fost scurta, dupa care au intrat in politica sau administratie sau au luat calea studiilor in strainatate.

  • Tatiana Niculescu Bran, purtator de cuvant al noului presedinte, este scriitoare si fost jurnalist la BBC. De la mijlocul anilor '90 pana in 2004 a fost redactor la sectia romana a BBC World Service (Londra), dupa care, pana in 2008, a condus biroul BBC de la Bucuresti.
  • Inainte sa intre in politica, la mijlocul anilor '90, Dan Mihalache, actualmente liberal, a fost ziarist in primii ani de dupa revolutie. Mai precis, a fost reporter si redactor la ziarul fesenist "Azi" (1991-1993). In 1993, a fost si publicist la saptamanalul "Timpul - 7 zile".
  • Asemenea lui Mihalache, liberalul George Scutaru a intrat in politica - via Alianta pentru Romania a lui Teodor Melescanu - in anii '90, dupa ce a lucrat cativa ani in presa. Mediafax aminteste ca el a lucrat ca jurnalist in cadrul acestei agentii din 1993 pana in 1998.
  • Tot Mediafax noteaza ca un alt posibil consilier prezidential este Laurentiu Stefan, care la randul sau a lucrat in cadrul acestei agentii si a colaborat la ZIarul Financiar inainte de a urma studii postuniversitare politice la Cambridge (1998) si Colegiul Noua Europa (1999-2002).
  • Una dintre persoanele care l-au insotit pe Presedintele Iohannis la ceremonia de duminica este Nicoleta Nicolae, cea care, in 2012, fusese desemnata purtator de cuvant al lui Crin Antonescu in perioada cand acesta a fost presedinte interimar. Realitatea TV  amintea, atunci, ca si aceasta a fost jurnalista de agentie de presa - Agerpres si Mediafax - fiind acreditata la Camera Deputatilor si PNL.