Update (28 august): Bogdan Turculet, baietelul nascut cu atrezie de esofag, a fost acceptat de medicii de la o clinica din Germania, pentru o interventie chirurgicala al carei cost este de 22.000 de euro. Cu sprijinul tuturor celor care s-au mobilizat, parintii au reusit sa stranga, pana in acest moment, putin peste 10.000 de euro. "Oameni frumosi, datorita voua, Bogdan urmeaza sa faca o interventie chirurgicala in Germania, in cursul lunii septembrie si se afla mai aproape de vindecare. Va multumim din tot sufletul si va rugam sa ne sustineti in continuare. Bogdan este nesperat de aproape de sansa la o viata normala. Solidaritatea voastra salveaza o viata, iar fiecare contributie, oricat de mica, inseamna inca un pas spre operatie."

Bogdan TurculetFoto: Arhiva personala
  • Anuntul initial:

Doi parinti din comuna Falciu, Gigel si Adina Turculet, de 34 si 30 de ani, striga disperati dupa ajutor. Primul lor copil, Bogdan, s-a nascut pe 1 aprilie, la Spitalul de Urgenta din Barlad cu grave probleme de sanatate. In cateva ore de la nastere medicii au descoperit ca are atrezie esofagiana tip III, adica esofagul sau nu se dezvoltase normal si nu se putea alimenta. Esofagul lui nu ajungea pana la stomac si durerile erau crunte.

In speranta ca il vor face bine, medicii barladeni au apelat la specialistii de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, care au venit la Barlad, au vazut gravitatea bolii copilului si l-au transferat la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iasi. Aici, specialistii in chirurgie pediatrica au intervenit chirurgical, insa fara succes. Durerile lui Bogdan erau atroce, abia daca putea sa suporte laptele care venea prin sonda nasogastrica. Durerile il tineau treaz non-stop. Primele patru luni de viata si le-a petrecut asa.

Cu eforturi extraordinare, parintii lui, pe cont propriu, au reusit sa gaseasca un medic, la o clinica din Koln (Germania), care este dispus sa il opereze pe Bogdan si i-a programat pe data de 15 septembrie la un consult si apoi la operatie. Costurile operatiei sunt de minimum 20.000 de euro, suma exacta le va fi comunicata dupa 1 septembrie. Nu este o suma fabulos de mare, dar ei sunt intr-o cursa contra-cronometru, iar mecanismele prin care eventualele ajutoare financiare, de la fundatiile la care au apelat, ar putea ajunge in timp util la ei sunt lungi si anevoioase.

Il puteti ajuta pe Bogdan cu donatii in urmatoarele conturi deschise la Raiffeisen Bank, pe numele mamei lui, Adina Turculet:

- cont euro: RO06RZBR0000060016904281: cod SWIFT RZBRROBU

- cont lei: RO36RZBR0000060016727104

Cont PayPal: danielcos@gmail.com