Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a declarat joi, referitor la afirmatiile facute din duba de Bercea Mondial, ca este "inacceptabil" ca intr-un stat de drept, in cadrul mai multor emisiuni TV, sa fie denigrat procurorul-sef al DNA si presedintele instantei supreme, transmite Mediafax.

Stanciu a reclamat faptul ca imaginile cu Bercea Mondial afirmand ca sume de bani ar fi ajuns la ea si la procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au fost reluate insistent in emisiuni TV.

"Sper ca nu se vor prevala colegii dumneavoastra de dreptul de informare. Din punctul meu de vedere, nu s-a prezentat cu buna-credinta acea informatie de interes public, dreptul publicului de a fi informat a fost incalcat, depasindu-se cadrul deontologic al profesiei de jurnalist, care impunea obligatia sa nu se produca macar un potential, prin prezentarea repetata a acelor imagini, de afectare a imaginii si prestigiului sistemului judiciar", le-a spus judecatorul Livia Stanciu jurnalistilor, la iesirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Presedintele ICCJ a adaugat ca isi indeamna toti colegii sa actioneze in instanta persoane care aduc atingere vietii private a magistratilor.