Premierul Victor Ponta nu participa la intalnirea de la Ambasada SUA cu asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, trimitand-o in locul sau pe Corina Cretu. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca mai multi lideri ai principalelor partide din Romania au fost invitati in aceasta dupa-amiaza la Ambasada SUA din Romania pentru o intalnire cu un oficial american, ambasada confirmand informatia, cu precizarea ca este vorba despre Hoyt Yee, adjunctul Victoriei Nuland - asistentul secretarului de stat american. Amintim ca la inceputul lunii ianuarie, Victoria Nuland a vizitat Romania si a avut intalniri cu mai multi oficiali, insa nu si cu premierul Victor Ponta pentru ca "el avea alte obligatii". Ponta a explicat ulterior ca vizita oficialului american s-a suprapus peste o vizita privata pe care premierul a efectuat-o in Italia, impreuna cu familia.

UPDATEPresedintele Traian Basescu se intalneste miercuri cu Frank Rose, adjunctul asistentului pentru politica spatiala si de aparare al secretarului de stat al SUA si negociatorul american pentru scutul de la Deveselu, la Palatul Cotroceni la ora 15:00.

Premierul Victor Ponta a precizat marti, la Bacau, unde a mers pentru a-si arata sustinerea fata de candidatii la europarlamentare, ca eurodeputatul Corina Cretu reprezinta PSD la intalnirea de marti de la Ambasada SUA.

"Este o invitatie mai veche, din partea PSD participa dna Corina Cretu", a declarat Ponta, adaugand ca nu are detalii cu privire la intalnire, urmand ca eurodeputatul PSD sa ofere mai multe informatii.

Ponta a precizat ca, din informatiile pe care le detine, estee vorba despre o intalnire cu toti reprezentantii partidelor.

Premierul a mers marti in localitatea Sculeni (Republica Moldova) unde s-a intalnit cu omologul moldovean Iurie Leanca, pentru a marca eliminarea vizelor pentru cetatenii moldoveni de catre statele membre ale UE.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca mai multi lideri ai principalelor partide din Romania au fost invitati in aceasta dupa-amiaza la Ambasada SUAdin Romania pentru o intalnire cu un oficial american. Biroul de diplomatie publica al Ambasadei a confirmat informatia, explicand pentru HotNews.ro ca este vorba despre asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia Hoyt Yee, prezent la Bucuresti marti pentru o vizita de rutina.

Potrivit Biroului de diplomatie publica al Ambasadei, Hoyt Yee se intalneste cu diversi lideri romani pentru a discuta aspecte referitoare la relatiile bilaterale si parteneriatul strategic.

Hoyt Lee este adjunctul Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american, care a vizitat Romania la inceputul lunii ianuarie, ocazie cu care s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu si cu ministrul de Externe Titus Corlatean, insa nu si cu premierul Victor Ponta, acesta aflandu-se, la acea data, intr-o vizita privata in Italia.

Intrebata in conferinta de presa daca a cerut o intilnire cu premierul Ponta, Nuland a raspuns: "A fost, sincer, o intamplare faptul ca eu am putut veni in Romania intr-o zi in care el avea alte obligatii". Ponta a explicat ulterior ca nu s-a putut intalni cu Victoria Nuland pentru ca avea programata o vizita privata in Italia, impreuna cu familia.

"Din doua motive, in primul si in primul rand, aveam programata dinainte de Anul Nou o vizita privata in Italia. Am fost, deci, in Italia cu sotia mea, ocazie cu care insa m-am intalnit si cu omologul meu, liderul partidului de guvernamant din Italia, pentru ca, peste fix o luna, la Roma, va fi Congresul Partidului Socialistilor Europeni in care se desemneaza candidatul pentru Comisia Europeana, pentru presedintele Comisiei Europene", a declarat Ponta la Antena 3 pe 12 ianuarie, la o zi dupa ce Victoria Nuland si-a terminat vizita, potrivitMediafax.

Corina Cretu deschide lista candidatilor PSD la alegerile europarlamentare. Corina Cretu s-a aflat in august 2013 in centrul unui scandal mediaticdupa ce un hacker, "Guccifer", a postat un link spre o corespondenta prin e-mail intre eurodeputatul PSD si fostul secretar de Stat american Colin Powell pe pagina sa de Facebook.

"Un tradator al patriei", a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, atasand un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Cretu in perioada 2010-2011, prin contul sau pe AOL.

In aceste e-mailuri, Cretu il numeste pe Powell, originat din Bronx, New York, "dragostea vietii mele" si sugereaza ca scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Colin Powell a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, insistand ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma. Fostul general a raspuns unor intrebari din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmand ca nu si-a inselat sotia - cu care este casatorit de aproximativ 50 de ani - cu Cretu, in prezent europarlamentar PSD, dupa ce e-mailuri "de natura foarte personala" au fost facute publice

Powell a mai declarat ca e-mailurile "de natura foarte personala" cu Cretu au "incetat acum cativa ani". "Nu a existat nicio relatie atunci si nu exista niciuna acum", a subliniat Powell, adaugand ca a pastrat legatura cu ea si au continuat sa fie "prieteni". "Ma bucur ca ea are o cariera de succes. Ma bucur ca s-a casatorit recent si este fericita", a adaugat el.

Corina Cretu a reactionat afirmand ca unele dintre fotografiile publicate de site-uri din tara si care i-au fost furate din contul sau personal de e-mail nu au niciun fel de legatura cu ceea ce se numeste corespondenta sa cu fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell.