Politistii si procurorii bucuresteni au descins, vineri dimineata, la 23 de adrese, dar si la Spitalul de Arsi din Capitala, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate ca au realizat in mod ilegal operatii estetice, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus, in cursul lunii aprilie, inceperea urmaririi penale in acest caz, fata de 26 de persoane, pentru comiterea, dupa caz, a infractiunilor de luare de mita, dare mita, inselaciune sau fals intelectual.

Vineri, anchetatorii au facut 23 de perchezitii in Bucuresti, inclusiv la un spital public, arata Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, perchezitiile au loc la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala.

Persoanele vizate in acest caz sunt suspectate ca internau fara drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, ca foloseau fara drept logistica spitalului si realizau operatii estetice - liposuctii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier - in timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

De asemenea, persoanele vizate in ancheta ar fi cerut mita sume importante de bani, pentru efectuarea operatiilor si ca ar fi decontat ilegal serviciile medicale, in baza diagnosticelor false, in dauna Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Surse judiciare au declarat ca printre persoanele vizate sunt si 16 medici, suspectati de diagnostic fals, inselaciune, fals intelectual si luare de mita.

Cadrele medicale care ar fi realizat in spital operatii estetice, cereau pentru aceste interventii sume mult mai mii decat pretul pietei, pe care le incasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, au precizat sursele citate.

Ca urmare a unor operatii de acest fel, cadrele medicale ar fi incasat lunar intre 15.000 si 20.000 de euro, potrivit surselor din randul anchetatorilor.

La perchezitii participa 12 procurori de la Parchetului Tribunalului Bucuresti si 150 de politisti din cadrul Politiei Capitalei.

Cercetarile in aceasta cauza sunt facute cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.