Șampanie care curge gratis, tratamente faciale din aur de 24 de carate și o cabană VIP cu piscină suspendată: acestea sunt doar câteva dintre experiențele de lux ale unuia dintre cele mai opulente resorturi din Orientul Mijlociu, scrie CNN.

Atlantis Hotel DubaiFoto: Photo 11358626 © Tom Dowd | Dreamstime.com

Atlantis, The Royal, a fost deschis anul trecut în Dubai, alături de stațiunea emblematică a brandului de pe The Palm. Petrecerea sa de deschidere de trei zile - cu spectacole de la Beyoncé și Swedish House Mafia - a pus hotelul pe hartă ca fiind una dintre cele mai emblematice stațiuni din regiune, iar nouă luni mai târziu a devenit singurul hotel din Orientul Mijlociu care a obținut un loc pe lista inaugurală World's 50 Best Hotels.

foto: Dreamstine

"Camerele și suitele pentru oaspeți stabilesc cu adevărat standardele pentru industrie, dar, dincolo de asta, există și colecția de restaurante: este o locație excelentă pentru divertisment și mese", spune Tom Roelens, director general la The Royal și director general la Atlantis Resorts.

90 de piscine

Atlantis, The Royal, nu este o stațiune care să facă lucrurile pe jumătate - lucru evidențiat de cele 90 de locuri de făcut baie, de la o piscină de 91 de metri până la băi de scufundare private în cabane.

CNN a vizitat hotelul în martie, înainte ca inundațiile devastatoare să lovească orașul în aprilie.

Locul de neratat al resortului este Cloud 22, piscina de la etajul 22. Șezlongurile sale "plutitoare", umbrite de umbrele Dolce&Gabbana, oferă vederi panoramice asupra iconicei insule artificiale Palm, cu cocktailuri și gustări ușoare disponibile la barul de lotus de pe piscină. Există o a doua piscină cu vedere la Golful Arabiei, iar puntea este acoperită cu cabine private.

Dar când intimitatea nu este suficientă, există cabana de piscină VIP duplex; folosită de Kendall Jenner pentru petrecerea de lansare a brandului său de tequila, această cabană de lux are două zone de relaxare pentru divertisment și propria piscină cu fund de sticlă, suspendată de la etajul al doilea.

În vilele cu piscină în cer și în apartamentele de firmă ale stațiunii, oaspeții au, de asemenea, acces la piscine pe terasa lor privată, la o înălțime de până la 43 de etaje, spune Roelens.

Piscinele nu sunt singurele elemente de apă din acest hotel.

Designerii de interior au făcut o incursiune în istoria regiunii, inspirându-se de la beduini, poporul nomad care a locuit inițial în deșertul arab.

Tema apei se repetă în întreaga stațiune, de la lifturile de sticlă învelite în 3.500 de galoane de apă în cascadă, la trei acvarii de la podea la tavan, pline cu 7.200 de animale marine.

foto: Profimedia

Cele 795 de camere ale hotelului se mândresc cu facilități de designer de la bijutierul de diamante Graff, halate de baie de la brandul italian de textile de lux Frette și periuțe de dinți, piepteni și perii din aur special concepute.

Oaspeții care au acces la "Royal Club" pot profita de serviciul de șampanie pe tot parcursul zilei, de ceaiul zilnic de după-amiază și de tartine, deși nu duc lipsă de locuri de luat masa aici.

Stațiunea are 17 opțiuni de luat masa, inclusiv "cea mai mare colecție de restaurante cu bucătari celebri de pe planetă", spune Roelens.

foto: Profimedia

Cireașa din deșert

Pentru cei ultra-bogați, vedeta spectacolului este Royal Mansion, un apartament de 1.100 de metri pătrați, cu patru dormitoare, cu două niveluri - unde Beyoncé și Jay Z au stat atunci când vedeta a cântat la inaugurare.

Accesat printr-un lift privat și o intrare privată amenajată cu măslini de 100 de ani pe care complexul i-a "adoptat", duplexul oferă "vederi de 360 de grade" asupra Golfului, spune Roelens. Cu propria piscină infinită, dotări ale casei de modă franceze Hermès, o bibliotecă cu o înălțime triplă, o sală de home-cinema și trei spații de luat masa, oaspeții au parte aici de o "experiență unică", spune el.

Prețuri pe măsură

Cu prețuri de la aproximativ 1.300 de dolari pe noapte în timpul sezonului de vârf - și de la 100.000 de dolari pentru cel mai exclusivist penthouse, unul dintre cele mai scumpe apartamente din oraș - viața de lux vine cu un preț ridicat.