Drumul National 76 Oradea - Beius a intrat intr-un program de reabilitare pe o distanta de aproape 51 de kilometri, un proiect ce costa peste 35 de milioane de euro. Compania care a castigat licitatia a inceput sa lucreze, iar primele semnalizari temporare au aparut in luna decembrie. Cu toate acestea, presa locala semnaleaza ca marcajele temporare au fost trasate intr-un mod mai degraba dezordonat, "ba chiar in zig-zag pe alocuri".

Marcajele unduitoare de pe DN 76Foto: Bihorel.ro

Contractul pentru reabilitarea celor 50,73 km din DN 76 Oradea -Beius are o valoare de 161.037.987,16 lei (fara TVA) si a fost castigat prin licitatie deschisa de asocierea formata din trei firme CCF Drumuri si Poduri Timisoara SRL, impreuna cu CO.GE.FA S.p.A si S.IM.CO SRL.

Desi licitatia a fost atribuita inca de vara trecuta, lucrarile au inceput cu mare intarziere.

Publicatia locala Bihorel informeaza ca primele marcaje temporare pentru lucrarile ce vor urma au inceput sa fie trasate in luna decembrie.

"Zilele trecute [n.r. - decembrie], Doreii din dotarea firmei CCF Timisoara, castigatoarea licitatiei pentru reabilitarea acestei sosele, au facut marcajele rutiere temporare pe drum, de la iesirea din Oradea.

Si au facut-o intr-un mare stil! Liniile care ar trebui sa fie drepte sunt mai mult curbe, ba chiar in zig-zag pe alocuri. Mai mult, unde a fost cazul, marcajul evita cu eleganta gropile de pe drum!", scrie Bihorel.ro