Agentia Nationala de Integritate (ANI) a castigat, joi, la Curtea de Apel Pitesti, procesul cu presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi, in care este acuzat de conflict de interese, potrivit Ziarul de Iasi. Decizia nu este definitiva, iar Astarastoae a anuntat ca va face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Vasile AstarastoaeFoto: Agerpres

Astarastoae a contestat raportul prin care inspectorii de integritate l-au acuzat ca, in perioada in care era sef la Institutul de Medicina Legala din Iasi, ar fi semnat mai multe contracte de prestari servicii atat cu propria persoana cat si cu fiica sa, Daniela.

"In calitate de director, a încheiat 3 contracte civile de muncă, respectiv de prestări servicii, cu Astarastoae Daniela, fiica acestuia, şi 3 contracte cu propria persoană. Beneficiul patrimonial total obţinut de către Astarastoae Vasile şi fiica sa, ca produs al conflictului de interese, a fost de 204.759 lei", a precizat ANI.

"Decizia nu este nici definitiva si nici executorie si urmeaza sa facem recurs", a spus Astarastoae.

De asemenea, inspectorii de integritate au prezentat si eventuale nereguli comise de Astarastoae in calitate de rector al UMF. Potrivit ANI, “incepând cu data de 01.05.2010 Astarastoae Vasile a participat, în baza unui număr de 4 contracte de muncă, respectiv de prestări servicii, la implementarea a trei proiecte cu finanțare europeană, atât în calitate de reprezentat legal al Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași – instituție publică parteneră în proiect –, cât și în calitate de salariat”

Vasile Astarastoae se mai lupta in instanta cu ANI si la Curtea de Apel Brasov, acolo unde a contestat o decizie a inspectorilor de integritate in care a fost acuzat de incompatibilitate.